Culha: Muhtarlar çözüm ortağımız

Culha: Muhtarlar çözüm ortağımız

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, kentte yaşanan sıkıntıların başında içme ve sulama suyunun geldiğini belirtti.

Culha, “İlçemizde en fazla sıkıntının özellikle içme ve sulama suyuyla alakalı olduğunu biliyorum. Ama yetkiniz dışındaki olaylara el atma, bütçe ayarlama gibi bir durumumuz olamıyor. Sadece bize, sıkıntı ulaştığında ilgili yere ulaştırma, çözüm üretme ve acilleştirilmesi yönünde baskılarımız oluyor” dedi.
Arsuz Belediyesi evsahipliğinde gerçekleştirilen 2018 yılının 1. Muhtarlar Toplantısı´nda yaptığı konuşmada muhtarları yerel yönetimlerin çözüm ortağı olarak tanımlayan Başkan Culha, muhtarlarla eşgüdümlü çalışmayı sürdüreceklerini kaydetti. İlçe belediyesi olarak yetki ve çözümün kendilerinde olmadığı konulara karşın sorunların kendilerine ulaştırıldığını kaydeden Culha, “Sıkıntı ulaştığında ilgili yere ulaştırma, çözüm üretme ve acilleştirilmesi yönünde baskılarımız oluyor. Vatandaşlarımız kendine en yakın ilçe belediyesini görüyor. Bazen makul bazen de sıkıntılı bir dille ifade ediyor. Bizde elimizden geldiğince çözmeye çalışıyoruz. Özellikle alt yapı sorununda yetki bizde ya da bizde değildir, hiçbir zaman buna bakmadık. Alt yapı konusunda özellikle Büyükşehir, HATSU görevidir ama inanın gece gündüz demeden kendi asli işimiz gibi biz bunun takibini yapıyoruz ve son aşamasına gelindi” diye konuştu. Altyapıda finans sorunun aşıldığı bilgisini de muhtarlarla paylaşan Culha, Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek altyapı projesiyle Arsuz´un çok önemli bir sıkıntısının daha aşılmış olacağını ifade etti.

15 milyon borcun son taksidi ödendi
Belde belediyelerinden devir aldıkları 15 milyon lira borcun son taksidinin Mart ayı itibariyle ödendiğini bildiren Culha, sivrisinek mücadelesiyle ilgili ise şunları söyledi: “Allah bize biyolojik ve siyasi ömür verirse bundan sonrada ilçemiz için en iyi olan hizmetleri yapacağız. Sivrisinekle alakalı tartışılan bir konu vardı, haşereyle mücadele konusunda ilçe belediyeleri yapsın deniyordu. En son İçişleri Bakanlığımız bu görev Büyükşehir Belediyesi´nin sorumluluğudur diyerek noktayı koydu. Biz makinalarımızı teknik ekipmanlarımızı büyükşehire devrettik. Bundan sonra bu görevi büyükşehir belediyemiz yürütecektir. 2018 in bütçesinde sinekle mücadele yetkimiz yoktur.”

Doğalgaz yatırımı sürüyor
Doğalgaz projesinin devlet projesi olduğunu vurgulayan, Arsuz´un doğalgaz projesi kapsamına alınması için verdikleri çabayı hatırlatan Culha, “Şu anda 2018 yılı içerisinde Karaağaç mahallesinde, Işıl Sitesi sınırı çevre yolu ve oradaki bütün alanı kapsayan yatırımların yapıldığını memnuniyetle öğrenmiş bulunmaktayız. Bizim yetkimiz dışındaki işleri rica ederek, gerekçelerini sunarsan, derdini iyi anlatırsan, sizi iyi dinliyor ve gereken yapılabiliyor. Biz kentin ihtiyaçlarını çok iyi biliyoruz. Hep beraber bu ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Belediyemizin imkânlarını olabildiğince kimsenin mağdur olmaması için kullanmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.



"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20