Culha: Yeniden adayım

“Henüz misyonumu tamamlamadım” diyen Culha, önümüzdeki dönemde Karaağaç´a kültür merkezi ile imar mağduriyetlerinin giderilmesinin ise öncelikleri olacağını söyledi.

SİYASET 6.10.2018 10:25:52 0
Culha: Yeniden adayım

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, kurucu başkanlık görevinin sonuna yaklaştıklarını, 2019 seçimlerinde göreve yeniden talip olduğunu söyledi. “Henüz misyonumu tamamlamadım” diyen Culha, önümüzdeki dönemde Karaağaç´a kültür merkezi ile imar mağduriyetlerinin giderilmesinin ise öncelikleri olacağını söyledi.
Önceki gün Karaağaç´ta düzenlediği basın buluşmasında Başkan Nazım Culha, bir soru üzerine Arsuz Belediye Başkanlığı´na yeniden aday adayı olduğunu kaydetti.  
“Dönemimizin sonuna yaklaşıyoruz. Göreve kurucu başkan olarak başladık. Uzun bir süreyi belediyemizin yapılanmasıyla ilgili şehirleşme, modern bir kent olma, dokusuna uygun gelişmesi açısından planlamayla geçti. Görev süremizin 2 yılı buna gitti. 2,5 yıldır uygulamanın içerisindeyiz. Prensip olarak bu sürede dikkat ettiğimiz kriterler var. Bunlar kentin huzuru, barışı ve adaletidir. Bizim için en önemli kriterler bunlardı. Bunu sağladığımıza inanıyoruz” diye konuşan Başkan Culha, gelecek döneme ilişkin projelerinin başında Karaağaç kültür merkezi projesi ile kentin imar planı revizyon çalışmasının geldiğini vurguladı.

“Henüz misyonumu tamamlamadım”
Kurucu belediye başkanı olarak bu göreve talip olurken çok zor bir görev üstlendiğini bildiğini, bu süreç ile ilgili bir şikayet ve siteminin de olmadığını sözlerine ekleyen Culha, “Çünkü bir kenti kuruyorsunuz, oluşturuyorsunuz. 26 köy, 8 belediye… Tabi bunu şehir yapacaksınız. kolay bir görev değildi. Bu görevi gönüllü olarak aldık. Yaptığımız, halihazır süren, yapacağımız projeler var. Ben bu anlamda misyonumu tamamladığımı düşünmüyorum. Bir sonraki döneme adayım” dedi.

İmarda mağduriyetler de yeni döneme…
Yeni döneme ilişkin hedefleri arasında geçen dönem niyet taşıyıp yapamadıkları projeleri hakkında da bilgi veren Culha, ‘en önemli iki proje´den birini projesi hazır olan Karaağaç Kültür Merkezi´nin olduğunu kaydetti. Culha, ‘diğer önemli proje´ olarak imar planıyla ilgili ise şunları söyledi: “İmar planı revizyon çalışmaları. Biz ilk etapta imar planıyla alakalı 8 belediyemizden gelen imar planlarını ortaklaştırdık, tek bir imar planı haline getirdik. Ancak bazı sıkıntıların, bazı bölgelerin mağduriyetini gördük. bunların düzelmesi gerekir. Bunun için üst planlarda bir çalışma yapılmalı. HBB´nin 5 binlik planların ardından 1/1000´lik planda mahallelerimizin planlarını tarayacağız. Gerek yoğunluk, gerek kat anlamında mağduriyeti olan mahallemiz varsa diğer mahallemize eşitleyeceğiz.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10154,25%1,08
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,70% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2394,28% -1,16
  • Ç. ALTIN

    3876,85% -0,25