Cumhuriyet coşkusu başladı

Hatay’ın Antakya, İskenderun ve Arsuz’da da  Cumhuriyetin kuruluşunun 99’nci yıldönümü dolayısıyla çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

TÜRKIYE 28.10.2022 18:19:00
Cumhuriyet coşkusu başladı

İskenderun Atatürk Anıt Alanı’nda düzenlenen Çelenk Sunma Töreni kapsamında; İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu ve Belediye Başkanı Fatih Tosyalı tarafından Atatürk’ün manevi huzuruna çelenk sunuldu, bir dakika saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen Okullararası Turnuvalarda dereceye giren sporculara ödülleri İskenderun Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törende verildi.

Arsuz’da da bayram etkinlikleri kapsamında ilçe protokolünün de katılımıyla Arsuz Atatürk Kent Meydanı’nda çelenk sunumu gerçekleştirildi, İstiklal Marşı birlikte okundu.

Antakya'da da saat 13.00’te Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Hatay Valisi Rahmi Doğan Anıt Şeref Defteri’ne Şunları yazdı:

“Aziz Atatürk, Cumhuriyetimizin 99’ncu kuruluş yıldönümüne ulaşmanın kıvanç ve mutluluğu ile manevi huzurunuzdayız. Türkiye Cumhuriyeti'ni büyük imkansızlıklar içinde kurarak bizlere emanet ettiniz. Bizler de Türkiye Cumhuriyeti'ni sürekli olarak gelişen ve değişen dünyada hak ettiği konuma getirmek, her bakımdan üstün ve müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmak için milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, aklın ve bilimin öncülüğünde bütün gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Bize miras bıraktığınız Cumhuriyetimizin bir asra yaklaşan kazanımları sayesinde bugün, Türkiye’nin her alanda yükselen bir ülke ve küresel bir cazibe merkezi haline gelmesinin haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, aziz hatıranızı yad ediyor, ebediyete irtihal etmiş aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz."

Vali Doğan ve protokol üyeleri tarafından Atatürk Anıt alanında düzenlenen törenin ardından Antakya Şehitliğine ziyaret gerçekleştirildi.

Anahtar Kelimeler: Cumhuriyet coşkusu başladı

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74