Dağ ceylanlarına koruma planı

Dağ ceylanlarına koruma planı

“Hatay Dağ Ceylanı (Gazella gazella) Tür Eylem Planı” projesi kapsamında, Hatay Dağ Ceylanı´nın ve yaşam ortamının korunmasına yönelik düzenlenen çalıştayda yapılan arazi çalışmaları ve türün yaşam ortamının korunmasına da

Sadet Berkyürek/SES

Çalıştaya Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Kandırmış ve 7. Bölge Sulak Alanlar Şube Müdürü Nursel Turan, Hatay Şube Müdürü Cüneyid Çağlar, Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Kırıkhan Belediyesi Başkanı Ayhan Yavuz, Mustafa Kemal Üniversitesi´nden Prof. Dr. Muhammed Enes Altuğ, Doç. Dr. Erol Atay, Araştırma Görevlisi Ömer Kırgız, Kurum Müdürleri, Hatay Tabiatı Koruma Derneği Başkanı Abdullah Öğünç, Yaban Hayatını Koruma Derneği katıldı.

Gölbaşı´na 5 yıllık eylem planı
Kırıkhan Şehit Gülşah Güler Sosyal Tesisleri´nde düzenlenen çalıştayda konuşan Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, ilçede bulunan Gölbaşı Gölü için 5 yıllık bir eylem planı hazırladıklarını ve bu konuda tüm kurumların üzerilerine düşen görevi yapacağına inandığını belirtti.

Biyoçeşitlilik kayıt altına alınıyor
Hatay´da önemli projeler yürütüldüğünü ifade eden, DKMP 7. Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Kandırmış da Hatay Dağ Ceylanları Tür Koruma ve Eylem Planı´nın yanında biyolojik çeşitlilik çalışmasının da yapıldığını söyledi. Bölgede Hatay Dağ Ceylanları sayısının artması için üretim faaliyetlerinin devam ettiğini kaydeden Kandırmış, 'Hatay bizim için çok önemli bir yer. Yapılan çalışmalar buradaki biyoçeşitliliği kayıt altına alınarak, gelecek nesillere aktarılması konusunda bizlere çok büyük veri tabanı oluşturacağını düşünüyoruz' diye konuştu.

Çimento fabrikasına yeni bilirkişi
Hatay ili Kumlu İlçesi Akpınar Köyü kırsalında Gazella gazella türü Hatay dağ ceylanlarının yaşam alanında kurulması planlanan çimento fabrikası için Hatay İdare Mahkemesi tarafından yeniden inceleme yapmak üzere yeni bilirkişi atandı.
Türkiye Tabiatı Koruma Derneği Hatay Şube Başkanı Abdullah Öğünç, yöre halkı ile birlikte “ÇED´in iptalı, yürütmenin durdurulması ve bölgede konu uzmanları tarafından yeni bir çalışma yapılması” talebiyle açtıkları dava doğrultusunda Hatay İdare Mahkemesi tarafından konuyu incelemek üzere yeni bilirkişi atandığını, bilirkişi incelemesi sonucunda nihai kararı verileceğini kaydetti.
Hatırlanacağı gibi Kumlu Akpınar Köyü mevkiinde kurulacak çimento fabrikası için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´na sunulan Çevre Etki Değerlendirme ÇED Raporu, komisyon tarafından Temmuz ayında onaylanmıştı. ÇED raporu üzerinden yapılan incelemede proje sahası için sadece 56 bitki, 17 sürüngen, 39 kuş ile 17 memeli türü listelenmiş, Hatay Dağ Ceylanlanının yaşam alanına yapılması planlanan çimento fabrikasının bölgedeki bir çok türü de tehdit edeceğine dikkat çekilerek onaylanan ÇED raporunun iptal edilmesi ve uzman araştırmacılar tarafından yeniden hazırlanması istenmişti.



Anahtar Kelimeler: ceylanlarına koruma planı

İskenderun'da filtre operasyonu

Dr. Kanatlı'dan ürküten tablo

Aile hekimleri iş bıraktı

Meclis'te 'fotoğraf tartışması'

Rezerv alan kararına 'dava'

Binalara 8 kat sınırı

CHP’den Lütfü Savaş'a 'kesin ihraç' istemi

AFAD'da dönüşüm değerlendirme toplantısı

Belediye meclisinde kayyum eleştirisi

65 yaş üstüne çay-kahve ücretsiz

Feyezan Kanalının duvarı yükseliyor

Usta öğretici belgeli tek kadın klimacı

İskenderun DEM Parti'den kayyum eleştirisi

AKP'de tek listeli seçim

AKP: Uygulamalar devam edecek

Vakıf destekçileri, engelli çocuklar için koştu

Pac Meydanı'na 'rezerv alan' kararı

Kozaklı'da orman yangını kontrol altına alındı

Atatürkçü düşünce, gecede buluştu

Muhammed Önder, İskenderun Kaymakamı

Sanayi esnafının verileri çıkartılacak

Standart dışı beton ve çeliğe ceza

Sanayide 'yola park' tartışması

Sanayi esnafının sorunları görüşüldü

İMYO inşaatı bağışlarla yükseliyor

"Güler yüzlü hikayeler" yayımlandı

Nardüzü'nde Cumhuriyet turnuvası

Biz hala buradayız Sergisi’ kapısını açtı

"Atatürk ve Cumhuriyet" Sergisi

En büyük bayramın 101. yılı

Yükleniyor

  • BIST 100

    9367,77%3,72
  • DOLAR

    34,47% 0,05
  • EURO

    36,42% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2956,00% 0,72
  • Ç. ALTIN

    4956,37% 0,55