Defne'ye hastane 68 dönüm üzerine

Sağlık Bakanlığı tarafından Defne'de inşa edilecek 200 yataklı devlet hastanesinin Köçgören mevkiinde 68 dönüme yapılacağını belirtti.

SAĞLIK 12.01.2023 15:21:00 0
Defne

İskenderun/SES

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur'un TBMM Başkanlığına verdiği ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlamasını soru önergesine yazılı yanıt veren Sağlık Bakanlığı, Defne'de yapılacağı belirtilmeyen devlet hastanesinin adresini açıkladı.

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, TBMM’de yaptığı konuşmada, konuyu defalarca parlamento gündemine getirdiklerini, Sağlık Bakanı Koca ile defalarca görüştüklerini, ilgili kurumlarla toplantılar yaparak, konunun takipçisi olduğunu belirtti. Milletvekili Güzelmansur, "Uğraşlarım ve çabalarım sonucu arsa tahsisi yapılan ve proje aşamasına geçilen Defne Devlet Hastanesi'nin memleketimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Koçören Mahallesi'nde 68 dönümlük bir arsada karar kılındı, arsa tahsisi yapıldı, proje aşamasına geçildi. Tam bu noktada, sırf yerel yönetim zora girsin diye, birtakım gereksiz tartışmalar başlatıldı. O gün, bir hastane olmayacak arsalar gündeme getirildi, konuyla ilgili Sağlık Bakanlığına soru önergesi verdim, Bakanlıktan da cevap geldi. Gelen cevaba göre 200 yataklı Defne Devlet Hastanesi Koçören'de bulunan 68 dönümlük arazi üzerinde yapılacak. Böylece Defne Devlet Hastanesi arazisi tartışmaya kapanmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Defne Devlet Hastanesi yeri için TBMM Başkanlığına verdiği Sağlık Bakanlığı'nın yazılı olarak yanıtladığı soru önergesinde "200 yataklı Defne Devlet Hastanesi Koçören'de bulunan 68 dönümlük arazi üzerinde yapılacaktır" ifadesine yer verildiğini belirtti.


Anahtar Kelimeler: Defne' hastane dönüm üzerine

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

İhsan Ar, toprağa verildi

'Üç fidan' anıldı

Parkta türkülerle anıldılar

Astım kontrol altına alınabilir mi?

Hıdırellez kutlandı

  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,81% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2457,60% 1,05
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00