Defne'ye hastane 68 dönüm üzerine

Sağlık Bakanlığı tarafından Defne'de inşa edilecek 200 yataklı devlet hastanesinin Köçgören mevkiinde 68 dönüme yapılacağını belirtti.

SAĞLIK 12.01.2023 15:21:00
Defne

İskenderun/SES

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur'un TBMM Başkanlığına verdiği ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlamasını soru önergesine yazılı yanıt veren Sağlık Bakanlığı, Defne'de yapılacağı belirtilmeyen devlet hastanesinin adresini açıkladı.

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, TBMM’de yaptığı konuşmada, konuyu defalarca parlamento gündemine getirdiklerini, Sağlık Bakanı Koca ile defalarca görüştüklerini, ilgili kurumlarla toplantılar yaparak, konunun takipçisi olduğunu belirtti. Milletvekili Güzelmansur, "Uğraşlarım ve çabalarım sonucu arsa tahsisi yapılan ve proje aşamasına geçilen Defne Devlet Hastanesi'nin memleketimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Koçören Mahallesi'nde 68 dönümlük bir arsada karar kılındı, arsa tahsisi yapıldı, proje aşamasına geçildi. Tam bu noktada, sırf yerel yönetim zora girsin diye, birtakım gereksiz tartışmalar başlatıldı. O gün, bir hastane olmayacak arsalar gündeme getirildi, konuyla ilgili Sağlık Bakanlığına soru önergesi verdim, Bakanlıktan da cevap geldi. Gelen cevaba göre 200 yataklı Defne Devlet Hastanesi Koçören'de bulunan 68 dönümlük arazi üzerinde yapılacak. Böylece Defne Devlet Hastanesi arazisi tartışmaya kapanmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Defne Devlet Hastanesi yeri için TBMM Başkanlığına verdiği Sağlık Bakanlığı'nın yazılı olarak yanıtladığı soru önergesinde "200 yataklı Defne Devlet Hastanesi Koçören'de bulunan 68 dönümlük arazi üzerinde yapılacaktır" ifadesine yer verildiğini belirtti.

Anahtar Kelimeler: Defne' hastane dönüm üzerine

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74