'Değerlerimizi tahrip edecek ne varsa hayatımıza girdi'

MKÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, milli ve manevi değerlerimizi tahrip edecek ne varsa hayatımıza girdiğini ifade etti.

Antakya/SES

Çalışkan, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Hatay Şubesinin düzenlediği “Şuur Dersleri” sohbetine konuk olan 'Peygamberimiz ve aile” konusunda düşüncelerini paylaştı.
Kur´an-ı Kerim´in okunduğu etkinlikte konuşan Doç. Dr. Çalışkan, Diyanet İşleri Başkanlığının bu yılki Mevlid-i Nebi haftasının temasının “Peygamberimiz ve aile” olduğunu anımsatarak, 8 Kasım Cuma günü Hazreti Muhammed´in doğum günü olan Mevlit Kandili´nin idrak edildiğini belirtti. İslam´ın, aile müessesine büyük önem verdiğini anlatan Doç. Dr. Çalışkan, “Aile aslıdan küçük bir dünyadır, dünyada büyük bir ailedir. Muhittin Arabi ´En üstün Sadaka-i Cariye; evliliğe vesile olmaktır´ demiştir. Ancak bugün evliliği ayakta tutmak çok zor duruma geldi. Milli ve manevi değerlerimizi tahrip edecek ne varsa hayatımıza girdi. Aile kurum perişan oldu. Evlilikler bitmeye, boşanma oranları önüne geçilmez bir hale geldi. Dindarlar faize alıştırıldı. Eğitim yap-boza döndü. Ahlaksızlıklar kitaplarda yer almaya devam etti. Okullar filim sahnelerine döndü. Ülkede eş cinselliğin önü açıldı. TV dizileri tahrip eden yayınlar ile genç nesli bozdu. Sabah kuşakları, yarışma programlarında kadın kullanılarak reyting rekorları kırdı. Tv, diziler ve sosyal medya aracılığı ile aileler yok oluyor. Çıplaklık ve tam manasıyla örtmeyen tesettür moda adı altında özendiriliyor. Otomobil reklamlarında bile kadın oynatılıyor” değerlendirmesini yaptı. Konuşmasında Hadis-i Şeriflerden örnekler veren Çalışkan, Veda Hutbesinin dört ana unsurundan birinin kadın haklarıyla ilgili olduğunu ve kadınların birer emanet olduğu vurgusunun yapıldığını ifade etti.



"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20