'Demir yumruk' sürüyor

Ankara merkezli ve aralarında Hatay´ın da bulunduğu 29 ilde eş zamanlı başlatılan 'Demir Yumruk Operasyonu' devam ediyor.

GÜNCEL 29.06.2022 17:27:47 0

İskenderun/SES

 Operasyonun, önceden isim ve adresleri belirlenen ve operasyonda adreslerinde olmadığı için firari durumda bulunan 73 kişinin yakalanmasına kadar süreceği ifade ediliyor.
Ankara Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Vergi Denetim Kurulu, MASAK, KOM Daire Başkanlığı personelinin katıldığı operasyonda Erol Eşrefoğlu´nun (Evcil) da aralarında olduğu 3 ayrı suç örgütünün lideri ile birlikte 301 kişi gözaltına alınırken, 73 kişinin de ´firari´ olduğu belirtiliyor. 40´ı İskenderun´dan olmak üzere Hatay´dan gözaltına alınan 70 dolayındaki kişi önceki gün 3 otobüsle Ankara´ya gönderilmişti. Gözaltına alınanlar arasında demir ticareti ile uğraşan bir belediye meclis üyesi ile bir avukatın olduğu da kaydedildi.

2 işletmeden 32 gözaltı
Hatay´daki gözaltına alanınların 14´ünün bir fabrikadan, 18´inin ise başka bir fabrikadan olduğu öğrenildi.
Ankara´ya gönderilen kişiler arasında İskenderun´da kaldığı rezidansta gözaltına alınan Erol Evcil de bulunuyor. Erol Evcil´in (Eşrefoğlu) üç otobüsten ayrı olarak, özel korumalı olarak ve Ankara Emniyet Müdürlüğü KOM ekipleri tarafından götürüldüğü öğrenildi. Gözaltına alınanların sorgulamalarının Ankara´da yapılacağı açıklanmıştı. Sözcü gazetesi, gözaltına alınan kişiler arasında Erol Evcil, Hüseyin Eryılmaz ve Melih Karabacak´ın ´suz örgütü lideri´ olarak gösterildiğini belirtti. Evcil ve diğer 2 örgüt liderinin, ifade işlemleri için Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü´ne götürüldüğü ve şüphelilerin, yaklaşık 1 hafta sürecek ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesinin beklendiği ifade edildi.
Demir çelik piyasasını manipüle ederek fiyat istikrarını bozmak, sektördeki firmaları devre dışı bırakarak tekelleşme, kurdukları paravan şirketler üzerinden 105 milyarlık sahte fatura ile kamuyu 25 milyar zarara uğratan firmalara yönelik 29 ilde düzenlenen operasyonlara, 840 ekip, 2.100 personel, 250 Vergi Müfettişi ve MASAK personeli görev almış ve 14 fabrika ile 850 adreste arama ve el koyma işlemleri yapılmıştı. Operasyonda 374 kişi hakkında gözaltı kararı bulunurken, 250´si şahıs gözaltına alınmıştı. İddialar arasında, vergi denetime takılmamak için demirleri şehirlerdeki depolarda gezdirirken, şehirler arasında Plaka Tanıma Sistemi´nde usulsüzlüğe yakalanmamak için de boş kamyonetlerin dolaştırıldığı öne sürülüyor. 'Demir Yumruk Operasyonunda' sadece demir çeliğe yönelik olmayıp, lojistik sektörü ile sahte faturayı da kapsadığı belirtiliyor.

500 milyon lira ele geçmiş
'Demir Yumruk Operasyonunda' yapılan fabrika, işyeri ve ev aramalarında 500 milyon liranın ele geçirildiği açıklandı. Aramalarda ziynet eşyalarına da el konulurken, belgelerin ise yaklaşık 4 kamyonet dolusu olduğu ve hepsinin Ankara´ya gönderildiği belirtildi. Operasyon kapsamında, 8.690 banka hesabında bulunan mevduat, 261 taşınmaz, bir uçak ve 327 araca el konulurken, 39 şirkete de kayyım atandı.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,16% -0,11
  • EURO

    34,95% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2523,95% 0,94
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00