'Demokrasi şehitleri' anıldı

Demokrasi mücadelesi verirken uğradıkları suikastle aramızdan alınan ve failleri bulunamayan aydınlar, İskenderun ve Arsuz´da düzenlenen etkinliklerle anıldı.

GÜNCEL 28.01.2020 11:57:28 0

Nesrin Geyik/İskenderun

 İskenderun Cemevinde, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İskenderun Şubesi, Eğitim İş Hatay 2 Nolu Şubesi ve Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı İskenderun Şubesi işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, Uğur Mumcu, Gaffar Okan, Abdi İpekçi gibi aydınlar anıldı. ADD İskenderun Şubesi, Eğitim İş Hatay 2 Nolu Şubesi ve Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı İskenderun Şube yöneticileri ile bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı etkinlikte, aydınların bıraktığı mirasa sahip çıkılacağı ifade edildi.

“Mumcu gençliğimizin idolüydü”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Arsuz İlçe Örgütü tarafından düzenlenen Uğur Mumcu´yu Anma Programına katılan Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, “Uğur Mumcu bizim gençliğimizin idolüydü” dedi. CHP Arsuz İlçe Örgütü tarafından düzenlenen anma programına katılan belediye başkanı Güven, Uğur Mumcu´yu saygı ve özlemle andığını belirtti. Uğur Mumcu´nun Atatürkçü, güçlü kalemiyle aydın bir araştırmacı gazeteci ve yazar olduğunu belirten Güven, “Uğur Mumcu bizim gençliğimizin idolüydü. Maalesef bombalı bir saldırı sonucu öldürülmüştür. Her ne kadar yasalar tarafından böyle anılmasa da biz Demokrasi şehidi olarak kabul ediyoruz. Uğur Mumcu 12 Mart döneminin yaşandığı, o zamanki faşist uygulamanın, askeri darbenin olduğu dönemde tutuklanmış, işkenceler görmüş ve daha sonra bunları eser olarak kaleme almıştır. Biliyorsunuz ki en önemli eserlerinden bir tanesi olan ‘sakıncalı piyade´ tiyatro olarak günümüzde en fazla oynanan yerli eserlerden bir tanesidir. Çok önemli eserlerden bir tanesidir. ‘Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz´ diyor. Eğer biz bu yolda yürüseydik, Uğur Mumcular çok olsaydı ve yaşasaydı bu güne kadar bizlere çok katkısı olacaktı. Şimdi görüyorsunuz, bir sürü insan bilgi sahibi olmadan fikir sahibi. Onun için onu saygıyla anıyoruz ve ey halkım unutma bizi dedi unutmuyoruz, unutturmayacağız. Onu saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullandı.

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

Tarihi hamam yıkımda da hasar aldı

Mimarlar çağrı: Süre uzatılmalı, destek arttırılmalı

Plana itirazın son günü 20 Haziran

Gülcihan’a arıtma tesisi geliyor

İş insanı Atilla Demirkent yaşamını yitirdi

TOKİ, Arsuz'da arsa satıyor

Arsuz'da yoğunluk yine 'zirveye' ulaştı

Kurban Bayramı kutlandı

Otogarda 'bayram denetimi'

Resmi bayramlaşma bugün

Hatay’da kuraklık kapıda

  • BIST 100

    10890,83%-1,73
  • DOLAR

    41,68% 0,20
  • EURO

    48,96% 0,22
  • GRAM ALTIN

    5208,87% 1,00
  • Ç. ALTIN

    8581,54% 0,73