"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Karaağaç Şube Başkanı Ali Zorlu, Türkiye'de demokrasi talebininin 23 Mart pazar günü 'sokaklardan sandıklara' taşındığını belirtti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından başlayan protestolar kapsamında Arsuz'da ADD Karaağaç Şubesi'nin ev sahipliğinde yürüyüş gerçekleştirildi. "Demokrasiye sahip çıkmak için haydi ayağa kalk' ifadesiyle çağrısı yapılan yürüyüş, önceki gün akşam saat 20.30'da Arsuz Belediyesi Karaağaç hizmet binası önünden başladı. Nardüzü Şevre Meydanında son bulan yürüyüşe Belediye Başkanı Sami Üstün, CHP Arsuz İlçe Başkanı Nejdet Kıyılı, CHP İskenderun İlçe Başkanı Hüseyin Derin de katıldı. 

Katılımcılara 'kıymetli Atatürkçüler' ifadesiyle seslenen ADD Karaağaç Şube Başkanı Zorlu, Nardüzü Şevre Meydanında yaptığı konuşmada, demokrasi talebinin sokaklardan sandıklara taşındığı Türkiye'de 15 milyona yakın kişinin aynı zamanda yeniden Atatürk Cumhuriyeti talebi mesajını da verdiğini söyledi. Protestoların, üniversite öğrencilerinden emeklilere, işçilerden kadınlara her kesimin direncini temsil ettiğini anlatan Zorlu, "Bizler de bu direnci, bu direnişi diri tutacağız. Saraçhane'de, Ankara'da, İzmir'de, Antalya'da, Trabzon'da, Manisa'da, Hatay'da milyonlar ayakta. Üniversiteler ayakta; ODTÜ ayakta, Hacettepe ayakta, Bilkent ayakta, Boğaziçi ayakta, İstanbul ayakta, İskenderun Teknik Üniversitesi ayakta. Atatürk'ün gençliği görev başında. Gençlik ayakta. Manisa Soma'da Erzincan iliç'te yitirdiğimiz canlar için ayakta; Akbelen'de kesilen ağaçlar için ayakta; Adana Aladağ'da Bolu Kartalkaya'da diri diri yanan canlarımızın hesabını sormak için ayakta; 40 yıllık terör örgütü ele başından sayın kurucu önder yaratma gayretine karşı ayakta" diye konuştu. 

Gelişmelerin Gezi protestoları dönemini hatırlattığına da ifade eden Zorlu, "Yani mesele üç beş ağaç meselesi değilmiş. Bütün bunlarla beraber, bugün demokrasi ve hukukun üstünlüğü için ses çıkarmamanın bedelinin, yarın çocuklarımızın sessiz bir karanlık içinde yaşamaya mahkum kalması olacağı unutulmamalıdır. Gün sarayın, saltanat ve hilafet düzenini sürdürmek isteyenlere karşı halk iradesi kuran Atatürk'ün mirasına sahip çıkma günüdür. Gün hukuku, adaleti ve milli iradeyi koruma günüdür. Gün bütün toplumsal ve siyasi muhalefetin laik Cumhuriyet ve demokrasi için birlik olma günüdür" değerlendirmesini yaptı.



CHP, 'ön seçime' devam ediyor

HTO'dan 56 hekime plaket

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    9141,31%-0,67
  • DOLAR

    39,53% -0,21
  • EURO

    45,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    4307,98% 0,26
  • Ç. ALTIN

    6950,65% 0,22