Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde anıldılar

Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz darbe girişiminin 8. yılı dolayısıyla Hatay'da da bir dizi etkinlik düzenlendi.

İskenderun ve Arsuz kaymakamlıkları tarafından düzenlenen program kapsamında İskenderun Şehitliği ziyaret edildi, şehit mezarlarına karanfil bırakıldı. Şehitlikteki programa İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Fatih Sezal, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Tolga Depçi, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, İskenderun ve Arsuz'dan resmi kurum temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve şehit aileleri katıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma törenini İskenderun'da Atatürk Anıt Alanında, Arasuz'da Atatürk Kent Meydanında gerçekleştirildi. İskenderun'da Milli Birlik yürüyüşünün ardından anıt alanında Kuran-ı Kerim okunarak dualar edildi. Törende Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, Belediye Başkanı Mehmet Dönmez ve protokol üyeleri Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet var olacağının mesajını  verdi.

Demiryürek: Türkiye’yi işgal girişimi planlanmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının canlı olarak anıt alanında aktarılan törende Askeri ve Mülki erkan’ın katıldığı anma etkinliğinde konuşan İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, "Aziz milletimiz tarih sahnesine çıktığı andan itibaren şurada ablamızın elinde salladığı bayrağı tarih boyunca var etmiştir, kendi tuğu kendi sancağı altında yaşamış bunun mücadelesini vermiştir ve her daim de muvaffak olmuştur. Bu yolda  çeşitli hileler ile karşı karşıya kalmıştır.  Bunlardan en sonuncusu fetö'cü teşebbüs tarafından hain örgüt tarafından 15 Temmuz 2016 gecesinde girişilen darbe girişimidir. Bu sadece bir darbe değildir o gece  Türkiye'de bir iç savaş çıkarma girişimi yaşanmış Türkiye’yi işgal girişimi planlanmıştır" dedi. 
İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez de şunları söyledi: “15 Temmuz hain darbe girişiminde bulunanları ve bunlara alkış tutanları bir kez daha lanetliyoruz.  15 Temmuz’a tiyatro diyenleri, danışıklı dövüş diyenleri kıyamete kadar affetmeyeceğimizi tekrar buradan ilan ediyoruz."

İSTE'de anma programı

15 Temmuz'un yıldönümü dolasıyıla İskenderun Teknik Üniversitesi İSTE turuncu salonda düzenlenen ve dualarla açıklan programda konuşan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depçi, "Tüm dünya tarihine baktığımızda darbelerin ülkeleri elli- yüz yıl geri götürdüğü aşikardır. Devletler ordularıyla güçlüdür. Teknolojik olarak çok iyi olmamız, bu gücü desteklememiz ve ilerlemenin bir parçası olmamız gerekiyor. Türk Milleti her zaman ordusunun yanındadır ancak Milli İradeye göz dikenlerin karşısındadır. 15 Temmuz 2016’da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara indik. Aynı şuur ve bilinçle hareket eden bir milletin parçası olmaktan gurur duyuyorum" diye konuştu. 
İSTE Yabancı Diller Yüksekokulu’nun hazırladığı 15 Temmuz Sunumu ile süren programda daha sonra İSTE Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Durmuş Baysal’ın Ana Yurt Güvenliği Kavramı ve Kapsamı başlıklı konferansı ile devam etti.

Düzenlenen programda İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı’ndan Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Dağdeviren ve Öğr. Gör. Pınar Dağdeviren bir müzik dinletisi sundu.

Gün dolayısıyla Vali Mustafa Masatlı, beraberindeki heyet ile birlikte 15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen  darbe girişimi esnasında görevli olduğu Özel Harekât Daire Başkanlığına yapılan saldırı sonucu şehit düşen polis memuru Hurşit Uzel'in annesi Güldane Uzel ve babası Ahmet Uzel'i Kırıkhan'daki evlerinde ziyaret etti.


 



Anahtar Kelimeler: Demokrasi Milli Birlik ' anıldılar

İSTE’de rektörlük başvurusu başladı

Tartışmanın nedeni '240 konut'

Kızılay'dan kıyafet yardımı

MKÜ'de 'yüz yüze eğitim' sınırlı

Villalara 'yıkım ilanı'

Taksilere 'yönetim merkezi' uygulaması

"Eğitim, sağlık ve temel ihtiyaçlarda" işbirliği

Araçta 336 tarihi eser

Dörtyol'da 'tefecilik' operasyonu

Ulucami, HBB ile Bursa arasında 'bekliyor'

Okul temizliğine 480 görevli

"Vali" Demiryürek, törenle uğurlandı

Befesa'da anlaşma sağlandı

Yağışlar olumsuz etkiledi

"Çocuk cinayetleri politiktir"

Yılın ahisi; fanusçu Mustafa Gürler

Demiryürek, ziyaretlerle veda etti

CHP'li gençler ‘saldırı açıklaması’

AKP, 15 ilçede delege seçimlerini yaptı

AKP, Samandağ ilçe binasını törenle açtı

Samandağ 4. Kitap Fuarı açıldı

'Kardeş belediyelerden', fizik tedavi merkezi

MKÜ'de 4 akademisyen 'listede'

"İlk bavulum, ilk biletim" projesi başladı

İskenderun'da 4 hurdacı kapatıldı

Deniz suyu 12 noktada 'iyi'

Kadın girişimcilere KOSGEB destekleri bilgilendirmesi

Otogarlara HBB'den tadilat

19 Eylül, gazilerin şeref günü

Şelaleye zarar veren taş ocağı 'durduruldu'

Yükleniyor

  • BIST 100

    9002,34%0,52
  • DOLAR

    34,14% -0,04
  • EURO

    37,05% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2954,48% 0,61
  • Ç. ALTIN

    4907,79% 0,16