Hatay Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Servet Mullaoğlu, 'Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun'da değişiklik yapılması için TBMM Başkanlığına kanun teklifi verdi. Mullaoğlu, teklifle, üç yıldan bir yıla düşürülen denetimli serbestlik süresinin yeniden üç yıla çıkarılmasını istedi.
Milletvekili Mullaoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına verdiği kanun teklifinde, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun’da değişiklik yapılmasının ilk maddesinin değiştirilmesini talep etti.
Deprem bölgelerinde ücret karşılığında çalıştırılmalarını da önerdi
Mullaoğlu, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanunu'na ilişkin ilm maddesinde talep ettiği değişiklikte, "31.12.2004 tarih ve 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun 105/A maddesinin birinci fıkrasında yer alan 'bir yıl' ibaresi 'üç yıl' olarak değiştirilmiş ve beşinci fıkrasına 'e) İstemeleri halinde deprem bölgelerinde ücret karşılığında çalıştırılması' bendi eklenmiştir" ifadesine yer verdi.
Kanun teklifinin kabul edilmesi halinde, yayımı tarihinde yürürlüğe girmesini ve kanun hükümlerini Cumhurbaşkanının yürütmesini de belirten Mullaoğlu, hükümlülerin topluma kazandırılması, ekonomiye yük olmak yerine destek olmaları ve aynı zamanda deprem bölgelerindeki iş gücü açığının giderilmesi amacıyla hükümlülerin istemeleri halinde denetimli serbestlik sürelerini deprem bölgelerinde ücret karşılığında çalışarak geçirebilmeleri amaçladığını belirtti.
Hükümlü sayısı, cezaevleri kapasitesinin çok üzerinde"
Açık ve kapalı cezaevlerindeki hükümlü sayılarının, cezaevleri kapasitelerinin çok üzerinde olduğunu belirten Mullaoğlu, teklifi ile üç yıldan bir yıla düşürülen açık cezaevlerindeki hükümlülerin denetimli serbestlik sürelerinin tekrar üç yıla çıkarılmasını istedi. Mullaoğlu, cezaevlerinde yaşanan yoğunluğun önlenmesi, deprem bölgelerinde ihtiyaç duyulan iş gücü açığının giderilmesi ve hükümlülerin topluma kazandırılmasını sağlayacak olan bu kanun teklifinin yasalaşmasını beklediğini de ifade etti.
9549,89%1,94
34,54% 0,18
36,00% -0,62
3005,99% 1,50
5006,70% 1,01