Deniz dibini ve kumsalı temizlediler

Deniz dibini ve kumsalı temizlediler

Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği ile DenizTemiz Derneği/ Turmepa´nın evsahipliğinde Dörtyol´da ilkokul ve ortaokul öğrencileri kumsalda, İSTE´nin Denizcilik öğrencileri denizde dip temizliği gerçekleştirdi.

İskenderun/SES

Akdeniz´e kıyısı bulunan 21 ülkede eş zamanlı yapılan 'Akdeniz´i Temizleyelim-Clean Up The Med' kampanyasının Türkiye ayağı kapsamında dalgıçlar denizde, öğrenciler ise sahilde temizlik çalışmasına katıldı.
İtalyan Çevre Koruma Örgütü Legambiente öncülüğünde, Akdeniz´deki kirliliğe dikkati çekmek amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen kampanya kapsamında, Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği (YAHO-DER) öncülüğünde Yenikoy sahilinde etkinlik gerçekleştirildi.
Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Özer, 1995 yılından bugüne Clean Up The MED etkinliklerine tüm katılımcı ülkelerden yaklaşık 500 bin gönüllünün katıldığını, 750 bin ton atık toplandığını ve 100 bin kilometrelik sahilin temizlendiğini belirtti.
Çeşitli bilimsel çalışma ve araştırmalarda, Akdeniz´in kirliliğinin çok arttığı ve plastik atık seviyesinin kritik seviyeyi aştığının belirlendiğini ifade eden özer, bu yıl 25´incisi düzenlenen Clean Up the MED etkinliği ile sadece atıkların toplanması değil aynı zamanda denizi kirleten çöplerin azaltılmasının önemine de vurgu yapmak üzere farkındalık arttırma ve halkın bilinçlendirilmesinin amaçlandığını söyledi.
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Denizcilik Meslek Yüksekokulu dalgıçlarının deniz altından topladıkları atık maddeleri de çıkardığı etkinlikte, Şehit Harun Taş İlkokulu ve Dörtyol Öncü Bilginler Koleji Ortaokul öğrencileri kumsal temizliği gerçekleştirdi. Etkinliğe Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Ve Kontrol Dairesi de destek verdi.



Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

Kentte 'genel denetim'

Ramazan Şenliği incelemesi

İskenderun ADD'ye yeni yönetim

3 belediyeden Suriye ziyareti

AKP'den eş zamanlı '28 Şubat' açıklaması

Hatay Turizm Master Planı Çalıştayı

HBB'den Ramazan denetimi

Deprem kadın ve engellileri üretimden çekti

Yüksekokullarda müdürler değişti

Standart dışı üretim de sürüyor ceza da

Hatay'da tarımı 'don' vurdu

Milletvekili Çirkin: Kaç mükellef mücbir sebepten yararlandı?

Tescilli binaların restorasyon toplantısı

Gümrüklü antrepo işletmecilerinin ziyareti

CHP, iş insanlarıyla buluştu

Yükleniyor

  • BIST 100

    9412,83%-0,68
  • DOLAR

    38,01% 0,24
  • EURO

    41,96% 0,93
  • GRAM ALTIN

    3716,45% 2,20
  • Ç. ALTIN

    6100,24% 0,78