Deniz kentinde tuvalet ve duş sorunu

‘Tesis yetersizliği sağlık sorunlarına yol açabilir’ şikayeti... İskenderun ve Arsuz'da denetimsizlik ve fırsatçılık insanlarda sağlık sorunlarına da neden oluyor.

GÜNCEL 31.07.2024 21:44:00 0
Deniz kentinde tuvalet ve duş sorunu

İskenderun/SES
Gölgede sıcakların 33 dereceye ulaştığı ancak hissedilen sıcaklığın 40 dereceyi aştığı ve havadaki nem oranının yüzde 70'leri geçtiği İskenderun'da deniz kıyısındaki tesislerin giriş, şezlong ve gölgelik ücreti pahalı olunca, yöre halkı serinlemek için gittiği İskenderun-Arsuz karayolu üzerindeki kıyıda denize giriyor.

Şezlong ücretleri 150 lira-400 lira arasında 

'Fırsatçılık' ve 'denetimsizlik' nedeniyle şezlong ücretlerinin 150 lira ile 400 lira arasında değiştiği Arsuz'da aracı olan birçok aile yol boyunda denize giriyor. Özellikle hafta sonu serinlemek için denize gidenlerin sayısı artarken, yiyecek ihtiyaçlarını da evlerinden götüren birçok aile, uzun süre kaldığı denizde tuvalet sorunu yaşıyor.

Tesisler tuvalet kullanımına izin vermiyor

Kıyıda bulunan birçok tesis, müşterisi olmadığı için dışarıdan gelmenlere 'tuvalet', 'duş' ve 'soyunma kabini' kullanımına izin vermeyince, "tuvalet ihtiyacı nasıl karşılanıyor?' sorusunu ortaya çıkarıyor. 

İskenderun-Arsuz karayolu üzerindeki kıyıda denize giren bazı vatandaşlar, küçük tuvalet ihtiyacının denizde karşılandığını savunurken, bazı kişiler de yakın bölgelerde bulunan yakınlarının evine gittiğini ifade etti. 

Üç belediye bir tuvalet yapmadı

Deniz kenti İskenderun'da denize girilecek hiçbir alan olmaması üzerine halkın yoğun olarak gittiği Arsuz yöresinde, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İskenderun Belediyesi'nin hiç tesisi bulunmuyor, iki plajını özel sektöre işletmeye veren bir plajını da kendisi çalıştıran Arsuz Belediyesi'nin tesis sayısı ise yetersiz kalıyor. 
Halkın yoğun olarak gittiği bölgede ücretsiz şezlong, gölgelik hizmeti vermeyen, soyunma kabinleri ve tuvaletler oluşturmayan Hatay Büyükşehir Belediyesi, Arsuz Belediyesi ve İskenderun Belediyesi ise halkın yaşadığı tuvalet, duş ve soyunma kabini sorununa karşı yıllardır sessiz kalıyor, sorunu görmezden geliyor.


Anahtar Kelimeler: Deniz kentinde tuvalet sorunu

İki ayrı plan da iptal edildi

"Bölgede her şey baskılanmış durumda"

Depremzedeye 'borçlanma yapın' duyurusu

Gastronomievi'nde 400 çeşit yemekle

Kaşıkçı'dan tek soruluk önerge

720 taksiciye HBB desteği

CHP'li Özçağdaş'tan 'eğitim ziyareti'

Yolbulan Metal grevi 49. gününde

Merkez Bankası, Numune'ye taşınacak

Orman yangını 16 saatte kontrol altına alındı

Başkan Dönmez: Cebike bölgesi 'yeni İskenderun olacak'

İşverenden yeni teklif yok

Instagram'a erişim engeli

Mali müşavirler, Ankara'da miting düzenledi: Muhasebe mesleği büyük tehdit altında

Deniz kentinde tuvalet ve duş sorunu

  • BIST 100

    9577,46%-1,12
  • DOLAR

    34,01% 0,35
  • EURO

    37,84% 0,69
  • GRAM ALTIN

    2821,38% 0,43
  • Ç. ALTIN

    4560,04% 0,75