Deniz suyu 12 noktada 'iyi'

Hatay il Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin, Arsuz, Payas, Dörtyol, Erzin ve Samandağ sahillerindeki 20 ayrı noktadan, yüzme amaçlı alınan 'deniz suyu' analiz sonuçlarını açıklandı.

HATAY 21.09.2024 11:25:00 0
Deniz suyu 12 noktada

Halk Sağlığı Laboratuvarında yapılan Hatay İli Deniz Yüzme Suları Analiz Sonuçlarına göre, 'deniz yüzme suları' örnekleri Arsuz'da 8 ayrı noktadan, Payas'ta 1 noktadan, Dörtyol'da 4 noktadan, Erzin'de 2 noktadan ve Samandağ'da da 5 ayrı noktadan alındı ve bunlardan, 12 noktadaki deniz suyu analizi 'iyi' çıkarken, 8 noktada da 'orta' düzeyde çıktı.

İskenderun/SES
Hatay'ın, Arsuz, Payas, Dörtyol, Erzin ve Samandağ sahillerindeki 20 ayrı noktadan yüzme amaçlı alınan 'deniz suyu' analiz sonuçları, eylül ayında açıklandı. İskenderun sınırlarında denizi girilecek yer bulunmadığı için 'deniz yüzme suları analizi'ne, kent artık dahil edilmiyor. Deniz suyu analizleri, insanların denize girdiği yaz aylarında 15 günde bir alınıp, inceleniyor. 

Hatay il Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan Hatay İli Deniz Yüzme Suları Analiz Sonuçlarına göre, 'deniz yüzme suları' örnekleri, Arsuz'da 8 ayrı noktadan, Payas'ta 1 noktadan, Dörtyol'da 4 noktadan, Erzin'de 2 noktadan ve Samandağ'da da 5 ayrı noktadan alındı. Buna göre, 12 noktada deniz suyu analizi 'iyi' çıkarken, 8 noktada da 'orta' düzeyde çıktığı açıklandı. Deniz yüzme suyunun 'orta' çıktığı 8 noktanın 7'si sanayi tesislerinin yoğun olduğu Payas, Dörtyol ve Erzin bölgesinde bulunurken, 1'i de Samandağ'da yer aldı.

Hatay il Sağlık Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Arsuz, Payas, Erzin ve Samandağ sahillerindeki 20 ayrı noktadan alınan ve Halk Sağlığı Laboratuvarında analizi yapılan Deniz Yüzme Suları Analiz sonuçları şöyle:
Arsuz'da, Arsuz Halk Plajı, Gülcihan Halk Plajı, Karaağaç Halk Plajı, Maliye Kampı, Özel İdare Kampı, Kıyı kent sitesi, Yalı kent sitesi ve İsos dinlenme tesislerinden alınan deniz suyu örneklerinin 'iyi' çıktığı; Payas'ta Payas Belediye Plajı'ndan alınan deniz suyu örneğinin 'orta' çıktığı; Dörtyol'da, Dörttaş tatil sitesi, Seçil tatil sitesi, Öğme-iş tatil sitesi, Yeşilköy İzci Kampı'ndan alınan deniz suyu örneklerinin 'orta' çıktığı; Erzin'de, Erzin Burnaz Plajı ve Burnaz Sarı Su Plajı'ndan alınan deniz suyu örneklerinin 'orta' çıktığı; Samandağ'da ise Altınköy tatil sitesi, Çevlik Akdeniz gazinosu karşısı, ziyaret karşısı ve Motel Almina karşısında 'iyi' çıkarken, Belediye Plajı'nda da 'orta' düzeyde çıktı.
 


Anahtar Kelimeler: Deniz noktada ''

İSTE’de rektörlük başvurusu başladı

Tartışmanın nedeni '240 konut'

Kızılay'dan kıyafet yardımı

MKÜ'de 'yüz yüze eğitim' sınırlı

Villalara 'yıkım ilanı'

Taksilere 'yönetim merkezi' uygulaması

"Eğitim, sağlık ve temel ihtiyaçlarda" işbirliği

Araçta 336 tarihi eser

Dörtyol'da 'tefecilik' operasyonu

Ulucami, HBB ile Bursa arasında 'bekliyor'

Okul temizliğine 480 görevli

"Vali" Demiryürek, törenle uğurlandı

Befesa'da anlaşma sağlandı

Yağışlar olumsuz etkiledi

"Çocuk cinayetleri politiktir"

  • BIST 100

    9002,34%0,52
  • DOLAR

    34,14% -0,04
  • EURO

    37,05% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2954,48% 0,61
  • Ç. ALTIN

    4907,79% 0,16