Denizcilerin anısına çelenk

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 97’nci yıldönümü İskenderun’da tören ve etkinliklerle kutlandı.

İSKENDERUN 1.07.2023 14:22:00 0
Denizcilerin anısına çelenk

Ülkemiz ekonomisi ile ticaretinin gelişiminde ve bağımsızlığın tescillenmesinde mihenk taşlarından biri olarak kabul edilen Kabotaj Kanunu’nun 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe girmesi İskenderun’da da törenle kutlandı.

İskenderun Bölge Liman Başkanı Erdoğan Bayram ile İMEAK DTO İskenderun Şubesi Meclis Başkanı Suphi Şaşati tarafından Ata’nın manevi huzuruna saygı çelengi sunuldu. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam edilen törende konuşan İskenderun Bölge Liman Başkanı Erdoğan Bayram, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj hakkıyla Türkiye’nin büyük bir kazanım sağladığını belirterek “Kabotaj kanunu 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğü girmiştir. O tarihten buyana Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olarak kutlanmaktadır” dedi.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde protokol üyeleri gemi ile denize açıldı. İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Bölge Liman Başkanı Erdoğan Bayram, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanı Kıdemli Binbaşı Onur Emir, İMEAK DTO İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu ve Meclis Başkanı Suphi Şaşati tarafından şehitlerin anısına denize saygı çelengi bırakıldı. Bölgede bulunan sahil güvenlik botları, savaş gemisi ve sivil gemiler siren çaldı, gösteri gerçekleştirdi.

Demiryürek’den kutlama anonsu

Öte yandan İskenderun Sahil Güvenlik Komutanlığı teknesinden telsizle bağlanan Kaymakam Demiryürek, denizcilerin bayramını kutladı. Demiryürek, “Liman önündeki bütün römorkörlerin, bütün denizcilerin denizcilik ve kabotaj bayramını kutluyorum” anonsu yaptı. 


Anahtar Kelimeler: Denizcilerin anısına çelenk

Mahkeme 'keşif istedi'

Hatay'ın yeniden yapılanması masaya yatırıldı

Bakanlıkta Suriye'deki Aleviler görüşüldü

Antakya'da kuş gribi

Ekmek 12,5 lira

MCG Tower davası 25 Haziran'a ertelendi

Meclis, 'fahri hemşerilik' vermedi

Bakanlar 6 Şubat anmasındaydı

Mehmet Tekin anıldı

Psikososyal destek merkezi Karaağaç'ta açıldı

SHD: Önlenebilir her ölüm sosyal cinayettir

Özel'le vali polemiği

Özel, 'sandık' istedi

Hatayspor, kaptan Erce'yle yolunu ayırdı

Yıkılan hastanede ölen 91 kişi anıldı

  • BIST 100

    9916,89%0,82
  • DOLAR

    36,27% 0,08
  • EURO

    37,95% -0,18
  • GRAM ALTIN

    3414,87% 1,13
  • Ç. ALTIN

    5591,11% 1,05