Denizcilik öğrencileri meslek yemini etti

İskenderun Teknik Üniversitesi´nde (İSTE) düzenlenen yemin töreniyle denizcilik öğrencileri mesleklerine ilk adımlarını attı.

EĞITIM 11.12.2021 18:03:53 0
Denizcilik öğrencileri meslek yemini etti

İSTE Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği Bölümü Güverte 2024 ve 2025 yılı öğrencileri Denizcilik Yemini ederek mesleklerine ilk adımlarını attı.

Geçtiğimiz yıl Kovid-19 pandemisi nedeniyle töreni yapılamayan ikinci sınıf ve birinci sınıf öğrencilerinin yemin törenine İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İskenderun Liman Başkanı Hüseyin Demir, İMEAK DTO İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Kemal Kutlu ve Meclis Başkanı Adnan Yener ile Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi akademisyenleri, öğrencileri ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Esmer “Yalnızca sekiz üniversitede verilen bu zorlu eğitim Yükseköğretim Kurulu, Uluslararası Denizcilik Örgütü ve Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı mevzuatlarına bağlı olarak İSTE´de devam ettiriliyor. Suradaki eğitimle, Türkiye´yi temsil edecek kaptanları zorlu denizcilik koşullarına hazırlıyoruz” dedi.

İlk mezunlarını bu yıl verecek olan Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği Bölümü öğrencilerine Mevlana´nın “Söz vermek bir manaysa sözü tutmak bin manadır” sözünü hatırlatan Esmer “Ettiğiniz yeminde bilim, aydınlanma, etik, ahlak, örf, adet ve mavi vatan var. Yemin ederken yüreğini ortaya koy” diye konuştu.

Yemin töreninin ardından konuşan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “Bu zorlu eğitimde özveriyle çalışan tüm akademisyenlerimize, öğrencilerimize ve onları her zaman destekleyen ailelerine teşekkür ediyorum. Sizlerin Rektörü olduğum için gurur duyuyorum. Evlatlarınız bizlere emanet” dedi.

Yemin Töreni öncesinde Denizcilik Örf, Adet ve Kariyer Topluluğu´nun düzenlediği 3. Geleneksel Kış Kariyer Günleri Etkinlikleri kapsamında Türkiye´nin önde gelen denizcilik şirketlerinden olan Zenith Denizcilik´in Personel Müdürü Emre Başaraner, Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi öğrencileriyle buluştu. Fikir ve tecrübelerini denizci öğrencilere aktaran Başaraner daha sonra öğrencilerin sorularını cevapladı.

Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

  • BIST 100

    9338,58%0,68
  • DOLAR

    37,92% -0,16
  • EURO

    42,53% 2,23
  • GRAM ALTIN

    3848,85% 2,24
  • Ç. ALTIN

    6217,27% 0,90