'Denize inemiyoruz'

Arsuz´un Akçalı mahallesi sınırları içinde kalan yazlık site sakinleri, bir başka sitenin içinden yayan olarak denize ulaşmaları da engellenince deniz ve tatil için geldikleri Arsuz´da yaz sezonunu yol sorununun çözümüne ayırdı.

Nesrin Geyik/İskenderun

Mağduriyet yaşayanlardan Yıldız Sitesi sakinleri kaymakamlığa, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Arsuz Belediyesine başvuruda bulunarak denize yol istedi. Komşu siteden denizden yararlanmalarının engellenmesi üzerine imar planında gösterilen yolun açılmasını talep eden yazlıkçılar, sezonu deniz beklentisiyle kapatmak istemediklerini söyledi. Yazlıkçıların talebi şimdi de valiliğin takibinde.

Çözüm HBB´de
Yıldız sitesi sakinlerinin bir başka yazlık site içinden geçerek denize yaya olarak ulaşmalarının sınırlanması üzerine ikili görüşmelerle sorunu aşamayınca konuyu Hatay Valiliğine taşıdı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı Fen İşleri Daire Başkanlığına 10 Haziran 2019 tarihli yazı ile mülkiyetinin bir bölümü hazineye ait parsellerden geçen 15 metrelik ve devamında 12 metrelik yolların ivedilikle açılması talebi Hatay Valiliği kanalıyla Hatay Büyükşehir Belediyesi´ne de iletildi.

Arabuluculuk da denenecek
İskenderun Kıyı Bandı Turizm Merkezi Akçalı Kesimi Turizm Merkezi´nde yer alan, ve her ölçekte imar planı yapma yapma yetkisi Kültür ve Turizm Bakanlığı´nda olan bölgedeki denizden yararlanamama sorunun çözümü için arabuluculuk girişimlerinin de deneniyor. Kent yöneticilerinin site sakinleri ile geçişe izin verilmesi yönünde ikna görüşmesi yapması yönünde de talepte bulunulduğu kaydedildi.

‘Yol üstünde kaçak inşaat” iddiası
Arsuz Belediye Başkanlığı´ndan da Yıldız Sitesi sakinleri tarafından yapılan başvuruya verilen yanıtta da 12 metre ve daha büyük yolların yetkisinin HBB´de olduğu hatırlatıldı. Yanıt yazısında Yıldız sitesi sakinlerinin Gökkuşağı ile Saklıkent sitesi arasında resmi yolu, üzerindeki kaçak inşaatlardan dolayı kullanamadıkları şikayeti de hatırlatılarak bu nedenle Gökkuşağı Sitesi içinden geçen yolu kullandıkları ifade edildi. Ancak bu yıl Gökkuşağı Sitesi içinden geçen yolun komşu site sakinlerinin kullanımının engellenmesi üzerine ‘kaçak inşaat ile kapatılan yolun açılarak mağduriyetin giderilmesi istenmişti.

İmar planına 23 itiraz
Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bölgeyi kapsayan imar planının 14 Mayıs tarihinde askıdan indirildi bilgisine de yer verilen Arsuz Belediyesi´nin yazısında askı süresi içinde plana 23 itiraz yapıldığı ve bu itirazların bakanlığa iletildiği ifade edildi. Yazıda, “İtirazların kesinleşmesinden sonra ilgili imar plan notları gereğince imar planına uygun şekilde 3194 sayılı imar kanununun 18. madde uygulaması yapılacaktır. Çünkü, imar planında görülen yola ve diğer kamuya terk edilmesi gerekli alanların terki yapılmamış ve gerçek kişi mülkiyetinde bulunuyor' ifadesine yer verildi.



"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00