İskenderun/SES
Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, deprem bölgesine pozitif ayrımcılık yapılacağı sözünün uygulamaya geçmediğini ifade etti. Çalışkan, "Her bir gence yuva kurması için 150 bin lira kredi vereceğiz, denildi. Ne oldu? Ortada bir şey yok. Çünkü halk gündeminizde değil" dedi.
Şubat ayında kurulan Aile ve Gençlik Fonu hakkında da eleştiride bulunan Çalışkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmada, "Yakın zamanda Aile ve Gençlik Fonu çıkarıldı ve denildi ki 'Deprem bölgesine pozitif ayrımcılık yapacağız. Her bir gence yuva kurması için 150 bin lira kredi vereceğiz.' Ne oldu? Ortada bir şey yok, çünkü halk gündeminizde değil" dedi.
3 çocuklu ailenin aylık gideri 50 bin lira
Gençlerin işsizlik ve umutsuzluk içinde olduğunu, evlilik yaşının 27'ye çıktığını belirten ve nedeninin sorgulanmasını isteyen Çalışkan, "Üç çocuktan bahsediliyor. Şunu sormamız gerekir; Bu ülkede evlilik yaşı 27'ye çıktıysa acaba niye? Gençlerimiz işsizse, gelecekten umutsuzsa, karamsar bir dünyada yaşıyorsa işte, bununla ters orantılı. Üç çocuk tavsiye edilmesine rağmen sosyal ve ekonomik koşullar buna müsait değil. Üç çocuğu olan bir aile, çocuğun üniversite masraflarını karşılamakta zorlanıyor. 3 çocuğu olan bir aile üniversite okutmak isterse aylık 50 bin lira gideri var" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı'nın nüfus artış hızına dair tespitine atıfta bulunan milletvekili Çalışkan, "Cumhurbaşkanımız gayet isabetli bir tespitte bulundu, dedi ki 'Nüfus artış hızı varoluşsal bir tehdittir'. Elhak on numara bir tespit ama bilelim ki miting yaparak Gazze soykırımını önlemeye çalıştığınız gibi bu tespiti yaparak da bu sorunu ortadan kaldırmış olmazsınız" değerlendirmesini yaptı.
Uzun yıllar devlete hizmet eden insanların düşük maaşlarla geçinmek zorunda kaldığını anlatan Hatay Milletvekili Çalışkan, şöyle konuştu: "Bugün ülkemizde 30 yıl süreyle bu devlete, bu millete hizmet etmiş insanlara 10 bin lira aylık geliri layık görüyorsunuz. Bir genç emekli olduğunda, 30 yıl sonra 10 bin lira maaşa mahkûm olacağını düşünüp, nasıl yuva kursun?"
9147,32%1,28
34,54% 0,24
36,46% 0,34
2961,34% 0,90
4965,45% 0,74