Tarih: 09.07.2024 10:32

Deprem sonrası ilk festival

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun/SES

Türk ordusunun 86 yıl önce; 5 Temmuz 1938'de İskenderun üzerinden Hatay'a girişi nedeniyle belediye düzenlenen kentte üç gün süren festival düzenledi. İskenderun 5 Temmuz Kültür ve Sanat Festivali, Atatürk Anıtı Alanı yapıldı. 

İskenderun 5 Temmuz Kültür ve Sanat Festivali'nin açılışında konuşan belediye başkanı Mehmet Dönmez, Türk Askerinin İskenderun'a girişinin 86. yıl dönümü kapsamında belediyenin festival düzenlediğini belirtti.

Düzenlenen festivalin, geçen sene yaşanan 6 Şubat depremlerinden sonra İskenderun'da gerçekleştirilen ilk festival olduğunu anımsatan belirten Dönmez, "İnsanımızın yüzü hep gülsün istiyoruz" dedi. Dönmez'in konuşmasının ardından Antakya Medeniyetler Korosu sahne aldı. Festivalde konser veren Medeniyetler Korosu depremde yitirilenlerin anısına ‘Adaletin bu mu dünya' ve 'Uyan Ali’ adlı türkülerini seslendirdi. Antakya Medeniyetler Korosu'nun İskenderun 5 Temmuz Kültür ve Sanat Festivali'ndeki seslendirdiği 'Adaletin bu mu dünya' ve 'Uyan Ali’ adlı iki türküye konseri izleyenler de eşlik etti. 6 Şubat depreminde koronun 7 üyesini enkaz altında kaybettiklerini ifade eden Antakya Medeniyetler Korosu Şefi Yılmaz Özfırat, “Bize soruyorlar nasıl bir depremdi? Anlatamıyoruz! Dilimiz varmıyor çünkü anlatmaya. İki dakika içerisinde her şeyimizi kaybettik. Sizler gibi eşimizi dostumuzu, sevildiklerimizi kaybettik. O yüzde bu parçayı ben size armağan ediyorum, ‘Adaletin bu mu Dünya" dedi. Özfırat, koronun bugüne kadar ABD, Avrupa ve dünyanın farklı noktalarında 2 bin 500’den fazla konser verdiğini de anlattı.

İskenderun 5 Temmuz Kültür ve Sanat Festivali'nin ikinci gününde sahne alan İmren Çapanoğlu ve Uğur Aslan konser verdi. Konserler sonrası birçok kişi belediyenin sahildeki Atatürk Anıtı Alanında kurduğu ekrandan Türkiye A Milli Futbol Takımı Hollanda ile yaptığı ve 2-1 mağlup olduğu karşılaşmasını da izlendi.

İskenderun 5 Temmuz Kültür ve Sanat Festivali, üçüncü gününde düzenlenen etkinlik ve konserlerle sona erdi. Festivalin üçüncü gününde Nazlıcan Çekirge, Ali İnan ve Soydan Soydaş konser verirken, 
yapılan etkinlikler arasında "Çocuk şenlikleri, Gastronomi etkinliği, yöremizin şair ve ozanlarının şiir ve türkü dinletileri" de yer aldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —