Depremzedeye 'ödeme emri'

Depremin ardından Ankara'ya giden ve kendisine gösterilen Başkent Öğretmenevi'nde konaklayan depremzedeye 'ödeme emri' gönderildi.

HATAY 9.07.2024 16:36:00 0
Depremzedeye

İskenderun/SES

Başkent Öğretmenevi ve Ankara Sanayi Odası (ASO) Müdürlüğü İşletmesi, verilen konaklama ve diğer hizmetlerin 'deprem kararnamesi dışında' kaldığı gerekçesiyle bedelini talep etti. CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, ödeme emrine tepki göstererek, "Belki haberiniz yok, ama bu insanların hala evleri yok!" dedi.
Depremin ardından Ankara'ya giden ve kendisine gösterilen Başkent Öğretmenevi'nde konaklayan depremzede Öner Hakan Ölçer'in Defne'deki resmi adresine konakladığı sürenin ücreti talep edilerek, ödeme için ihtarname gönderildi. İhtarnamede 15 bin 750 liranın tebliğden itibaren 7 gün içinde ödenmesi, aksi halde hukuki yollara başvurulacağı uyarısında bulunuldu. 26 Haziran tarihli vekil avukat Ulaş Akyol tarafından gönderilen ihtarnamede, "Müvekkil kurumum, depremden sonra tarafınıza vermiş olduğu ve deprem kararnamesi dışında kalan konaklama ve diğer hizmetlerden ötürü bakiye borcunuz olar 15.750 TL tutarın, işbu ihtarnamenin tarafınıza tebliğinden itibaren 7 gün içinde aşağıda belirtilen İBAN'a ödenmesi, aksi halde hukuki yollara başvurulacağı ihtar olunur" denildi.  

Mullaoğlu: Sizce tatile mi geldiler?

Hatay Milletvekili Mullaoğlu, depremzedelerin devlet misafirhanelerinde kaldıkları süreçle ilgili çıkarılan borç ve ödeme emirlerine tepki gösterdi. İktidara seslenen milletvekili Mullaoğlu, uygulamayı 'saçmalık' olarak adlandırdı ve buna son verilmesini istedi. Mullaoğlu, "Deprem sonrası depremzedelerin, kamu misafirhanelerinde kaldıkları sürelerin bir kısmının ücretlerini talep etmeye utanmıyor musunuz? Sizce depremzedeler devlete ait misafirhanelerde tatil yapmak için mi geldiler? Belki haberiniz yok, ama bu insanların hala evleri yok! Hani çadır satmıştınız... hatırladınız değil mi?İşte o insanların hala evleri yok!.. Yandaş müteahhitlerinizin 650 milyar lira vergi borcunu bir anda silen siz, depremden dolayı her şeylerini kaybeden ve bu nedenle devlete sığınan, yürekleri yanmış olan vatandaşlarımızdan hangi akıl, kanun ve vicdanla ücret talep ediyorsunuz? Hiçbir şeyleri kalmamış bu insanların yakınlarının mezar taşlarını mı haczedeceksiniz? Derhal bu saçmalığa son verin! o misafirhaneler de babalarınızın çiftliği değil" açıklamasını yaptı.

Anahtar Kelimeler: Depremzedeye 'ödeme '

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

Tarihi hamam yıkımda da hasar aldı

Mimarlar çağrı: Süre uzatılmalı, destek arttırılmalı

Plana itirazın son günü 20 Haziran

Gülcihan’a arıtma tesisi geliyor

İş insanı Atilla Demirkent yaşamını yitirdi

TOKİ, Arsuz'da arsa satıyor

Arsuz'da yoğunluk yine 'zirveye' ulaştı

Kurban Bayramı kutlandı

Otogarda 'bayram denetimi'

Resmi bayramlaşma bugün

Hatay’da kuraklık kapıda

  • BIST 100

    10372,04%-0,10
  • DOLAR

    41,32% 0,08
  • EURO

    48,48% -0,05
  • GRAM ALTIN

    4843,95% 0,33
  • Ç. ALTIN

    7896,98% 0,73