Derneğe yeni yönetim

Bir sörü önce kuruluş çalışmasını tamamlayan ve 30 Eylül´de de Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman tarafından binası açılıan Kırıkhan Kültür ve Sanat Derneği, hafta sonu yaptığı kongreyle ilk genel kurullunu yapt

24.10.2017 10:34:22
Derneğe yeni yönetim

Akın Bodur

Dernek binasındaki kongrede divan başkanlığını Hatay eski Milletvekili Bestami Teke, katip üyeliklerini de Mesut Karaoğlu ve Kemal Önder´in yaptıı genel kurulda konuşan derneğin kurucu başkanı Hüseyin Celil, Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran ve Belediye Başkanı Ayhan Yavuz´a verdikleri maddi ve manevi destek için teşekkür etti. Kongrede konuşan kaymakam Erkayıran, kurumsallaşma çalışmalarının genel kurulla sonuca ulaştığını ifade ederek, 'Artık Kırıkhan Kültür ve Sanat Oerneği çeşitli etkinlikler düzenleyerek, üzerine düşen öncülük görevini yerine getirmelidir. İnanıyorum ki ayda bir etkinlik düzenlenir ve Kırıkhan halk ozanları, şairleri, ressamlarını bir araya getirilerek, gelecek nesillere örnek çalışmalar düzenlenir' dedi ve kaymakamlık v ebelediye olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi. Derneğin YK üyesi Hasan Ayparlar da, Kırıkhan´ın tarihini aydınlatacak ve birkaç yayını kitap haline getirmeye çalışacaklarını, bu çalışmaya Sefil Molla´nın divanınıyla başlayacaklarını, ardından da 19. yüzylda yayınlanan iki el yazmasını kitap haline getirmeyi istediklerini ifade etti.
Tek listeyle gidilen genel kurulda üç yıl süreyle görev yürütecek derneğin yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Hüseyin Celil, A. Vasi Köse, Hasan Ayparlar, Mesut Karaoğlu, Mahmut Ateş, Hasan Bayraktaroğlu ve Adnan Önder. Derneğin denetleme kurulu üyeliklerine de Bestami Teke, Şenol Bolat ile Osman Kelce getirildi.

 

Anahtar Kelimeler: Derneğe yeni yönetim

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74