Tarih: 19.10.2019 09:12

Dernek, açılışını kokteylle yaptı

Facebook Twitter Linked-in

Antakya/SES

 Dernek başkanlığını üstlenen Kenan Yurttagül, Antakya ve çevresindeki eserler ve birikimleri, kültürel mirasın araştırılması, belgelenmesi, korunması için çalışacaklarını söyledi.
Kanada Büyükelçisi Maslahatgüzarı Stephanie Duhaime, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay Mimarlar Odasi Başkanı Mustafa Özçelik, Hatay Diş Hekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin´in de katıldığı açılışta konuşan Yurttagül, 'Kültürel mirası doğal çevre mirasından ayrı görmeksizin sanat eserleri, zanaat ürünleri, kültürel eserler, fauna, flora ve jeolojik numunelerden kalıcı koleksiyonlarla müze ya da müzeler kurmayı hedefliyoruz. Kültürel mirasın korunması için bir bellek oluşturacağız. Ortak kültürel miras konusunda farkındalığın artırılması için çalışacağız. Savaş, göç ve afetler sonrasında yok edilen somut veya somut olmayan kültürel değerlerin izini sürerek toplumsal barışı destekleyen faaliyetler düzenleyeceğiz.'
Kültür-sanat alanında yurt içinde ve dışında faaliyet göstermeyi hedefleyen derneği kurucuları arasında Tuba Parlar, Zerrin Özel, Gizem Uzun, Reşat Kuseyrioglu, Fikret Kıvanç Sabuncu ve Deniz Tabaklar bulunuyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —