Tarih: 07.12.2023 15:36

Ders saatinde önlemsiz yıkıma soruşturma açıldı

Facebook Twitter Linked-in

Okul bahçesi yakınındaki bina ders saatinde ve öğrencilerin teneffüste olduğu  sırada yıkıldı. Yıkıma ilişkin servis edilen görüntüde öğrencilerin yıkım, gürültü ve oluşan toz bulutu karşısında paniğe kapıldığı görüldü. İskenderun Kaymakamlığı yansıyan görüntüler üzerine soruşturma başlattı.

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, yıkım işlemlerinin denetiminden sorumlu müşavir firma çalışanlarının bölgeden el çektirildiğini bildirdi. Kaymakam Demiryürek, olayda kusur ya da ihmali bulunan kamu görevlileri hakkında da idari soruşturma açıldığını kaydetti.

Kaymakam Demiryürek’in açıklaması şöyle:” 7.12.2023 tarihinde Atatürk İlkokulu karşısında bulunan binanın yıkımında kamuoyuna yansıyan görüntülerle ilgili idari soruşturma başlatılmış olup,ilk olarak yıkım işlemlerinin denetim ve kontrolünden sorumlu müşavir firma elemanlarına sorumluluk bölgesinden el çektirilmiştir. Ayrıca olayda kusur ya da ihmali bulunan kamu görevlileri hakkında da idari soruşturmaya müteakip gerekli işlemler yapılacaktır. Benzer görüntülerin bir daha yaşanmaması adına müşavir firma ve konunun diğer muhatapları tarafımızca uyarılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Hafta sonunda da kent merkezindeki çalışma noktalarında yeterli önlem alınmadan yapılan yıkımlardaki şikayetler üzerine Kaymakam Demiryürek, alanda yerinde inceleme yapmıştı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —