DEVA Hatay örgütlendi

Demokrasi ve Atılım Partisi DEVA Teşkilat İşleri Başkanı ve Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin, “Türkiye´de son yıllarda maalesef işler iyiye gitmiyor. Son 7 yıldır evrilme sürecinden geçiyor” dedi.

SİYASET 5.02.2021 16:51:06 0
DEVA Hatay örgütlendi

Hatay´daki örgütlenmesini tamamlayan DEVA´nın il ve ilçe örgütlerinin katılımıyla tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. 43 ilde örgütlenmesini tamamlayan ve Haziran 21 itibarıyla seçimlere girmeye hak kazanan DEVA´nın Hatay tanıtım toplantısında konuşan Sadullah Ergin, Türkiye´de istikrarın yerini belirsizliğe bırakmaya başladığını kaydetti. Ergin, şunları söyledi: “Türkiye´de son yıllarda maalesef işler iyiye gitmiyor. Son 7 yıldır evrilme sürecinden geçiyor. Bu evrilme demokrasiden otokrasiye hukuk devletinden keyfiliğe, AB hedefinden Şangay 5´lisine doğru gitme var. 12.500 doları aşan milli gelir 8 bin dolara geriledi. Bunun durdurulması lazım. İstikrar önemlidir. Ama istikrar yerini belirsizliğe bırakmaya başladı. İstihdamın artışı refah getirirken işsizlik rekor seviyeye geldi. Genç işsizlik yüzde 27´ye geldi. Her 3 kişiden 1´i iş arıyor. Toplumsal dayanışma yerini ayrışmaya bıraktı.”

Hukukun üstünlüğüne dayalı bir sistem kurma hedefinde olduklarını vurgulayan DEVA Hatay il Başkanı Sabit Coşkun da evrensel ilkelerin hukukun üstünlüğüne dayalı sistemde korunabileceğini de sözlerine ekleyen Coşkun, “Hedefimiz hukukun üstünlüğüne dayalı bir sistem kurmaktır. Bu sistemde evrensel ilkeler korunur. Güçlü uzun vadeli bir yönetim sistemi vaat ediyor. Ülkeyi refah standardına ulaştırmak istiyor. Adil rekabet, fırsat eşitliği istiyoruz. DEVA Partisi olarak iktidara geldiğimizde kara delik haline gelen varlık fonunu kapatacağız” diye konuştu.

Yönetimde kim var?

Sabit Coşkun´un il başkanlığına getirildiği partinin ilçe başkanları şu isimlerden oluştu: Antakya, Uğur Çakılı; Defne, İnan Beyazgül; İskenderun A.Celaleddin Yıldırım; Kırıkhan, Mustafa Toprak; Dörtyol, Kadir Aktaş; Kumlu, D.İlhan Acar; Hassa, Zekeriya Işık; Yayladağı İbrahim Açık; Altınözü, Hulki Baskın; Samandağ Faruk Kala.

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

  • BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00