Devlet hastaneleri dijitalleşti

Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Sebahattin Yılmaz, kentteki 10 devlet hastanesinin Dijital Hastane Seviye-6 kriterlerini yerine getirerek “Dijital Hastane” unvanı almaya hak kazandığını bildirdi.

HATAY 29.12.2017 09:27:57 0
Devlet hastaneleri dijitalleşti

 

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda, Sağlık Bakanlığı ve Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, Medipol Üniversitesi ve HIMSS Avrupa işbirliğiyle yürütülen “Dijital Hastane “ sertifikasyon çalışmaları tamamlandığını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Sebahattin Yılmaz, uygulamanın hastanede yapılan bütün işlemlerin kâğıt kullanmadan dijital ortama geçirilmesini zorunlu kıldığını kaydetti.

Uygulama özelde değil, kamuda başladı
İl Sağlık Müdürü Dr.Sebahattin Yılmaz, konu ile ilgili yaptığı açıklamada Dijital Hastane uygulamasına merkez ve ilçe ayrımı yapılmaksızın müdürlüklerine bağlı tüm hastanelerde servis bazlı olarak başlatıldığını, uygulama ile birlikte tıbbi süreçlerde bilişim teknolojilerinin azami düzeyde kullanılmaya başlanıldığını, kağıt kullanımı asgari seviyeye indirildiğini, hasta tedavilerinde oluşabilecek insan hatalarının önüne geçebilecek klinik karar destek sistemlerinin uygulamaya konulduğunu ifade etti. Yılmaz, “Aynı zamanda ilimizde kamu-özel sektörde bu belgeyi ilk defa bir devlet hastanesinin alması bizim için ayrıca bir gurur vesilesi oldu. Sağlık Bakanlığımızın sağlıkta gelişim ve dijital dönüşüm hedefleri doğrultusunda hareket ederek, hiçbir ekstra harcama yapmadan mevcut kaynaklarımız kullanılarak, sağlık çalışanlarımızla ekip ruhu ve multi-disipliner yoğun bir çalışma gayreti ile bu başarıyı elde ettik” dedi.

Hataları en aza indiriyor
Sistemin Avrupa´da birçok ülkede kullanıldığını da sözlerine ekleyen Dr. Yılmaz, ungulamayla ilgili şu bilgileri verdi: “Çok ayrıntılı bir sistem. Bir nevi dijital kalite sistemi. Hastanede yapılan bütün işlemlerin kâğıt kullanmadan dijital ortama geçirilmesini zorunlu kılıyor. Tüm raporların dijital olarak oluşturulması ve internet ortamda gerekli yerlere gönderilmesine imkân tanıyor, hastanede kayıtların düzenli tutulmasını sağlıyor. Tıbbi işlemlerde olası hataları minimize ediyor. Hastalarla ilgili tanı ve tedavi süreçleri, ilaç dağıtımı, bir çok tıbbi hizmetleri, süreçlerin sağlıklı şekilde kaydedilmesini mecburi tutuyor.”


İskenderun'da filtre operasyonu

Dr. Kanatlı'dan ürküten tablo

Aile hekimleri iş bıraktı

Meclis'te 'fotoğraf tartışması'

Rezerv alan kararına 'dava'

Binalara 8 kat sınırı

CHP’den Lütfü Savaş'a 'kesin ihraç' istemi

AFAD'da dönüşüm değerlendirme toplantısı

Belediye meclisinde kayyum eleştirisi

65 yaş üstüne çay-kahve ücretsiz

Feyezan Kanalının duvarı yükseliyor

Usta öğretici belgeli tek kadın klimacı

İskenderun DEM Parti'den kayyum eleştirisi

AKP'de tek listeli seçim

AKP: Uygulamalar devam edecek

  • BIST 100

    9367,77%3,72
  • DOLAR

    34,48% 0,07
  • EURO

    36,21% -0,34
  • GRAM ALTIN

    2960,09% 0,86
  • Ç. ALTIN

    4956,37% 0,55