Devreden KDV alacaklarına önerge

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, firmaların devreden KDV alacaklarının akıbetini soru önergesiyle parlamentoya taşıdı.

SİYASET 10.07.2020 16:16:04 0
Devreden KDV alacaklarına önerge

Akın Bodur/İskenderun

Milletvekili Güzelmansur, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak´ın yanıtlaması istediği önergesinde devreden KDV alacaklarının ne zaman ve ne şekilde ödeneceğini sordu.
Küresel salgınla birlikte bazı sektörlerin faaliyetlerinin durduğunu, bazı sektörlerin ise üretim kapasitelerini düşürdüğünü ifade eden Güzelmansur, “Bu dönemde oldukça yüksek borcu bulunan reel sektör için borç çevrimi neredeyse imkânsız hale gelmiştir. Bu durum ekonomi döngüsünde de çok ciddi aksamalara neden olmaktadır” değerlendirmesini yaptı. Reel sektörün likidite sorununu aşması, borç çevrimini gerçekleştirmesi noktasında devreden KDV alacaklarının ödenmesinin önemli olduğunu belirten milletvekili Güzelmansur, TBMM Başkanlığına verdiği, Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak´ın yanıtlaması istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: 'Firmaların devreden KDV alacaklarının toplam miktarı ne kadardır? Firmaların devreden KDV alacakları ne zaman ve ne şekilde ödenecektir? Şubat 2019´da gerçekleştirilen 134. Vergi Konseyi Genel Kurulu´nun da ana gündem maddelerinden birini oluşturan devreden KDV sorununun çözümü konusunda o günden bu yana yapılan çalışmalar nelerdir?'

 


İskenderun'da filtre operasyonu

Dr. Kanatlı'dan ürküten tablo

Aile hekimleri iş bıraktı

Meclis'te 'fotoğraf tartışması'

Rezerv alan kararına 'dava'

Binalara 8 kat sınırı

CHP’den Lütfü Savaş'a 'kesin ihraç' istemi

AFAD'da dönüşüm değerlendirme toplantısı

Belediye meclisinde kayyum eleştirisi

65 yaş üstüne çay-kahve ücretsiz

Feyezan Kanalının duvarı yükseliyor

Usta öğretici belgeli tek kadın klimacı

İskenderun DEM Parti'den kayyum eleştirisi

AKP'de tek listeli seçim

AKP: Uygulamalar devam edecek

  • BIST 100

    9367,77%3,72
  • DOLAR

    34,47% 0,05
  • EURO

    36,42% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2956,00% 0,72
  • Ç. ALTIN

    4956,37% 0,55