'Dinde, kötülüğü engelleme görevi var'

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Hatay Şubesinin düzenlediği “Şuur Dersleri” etkinliğinde konuşan Şuurlu Öğretmenler Derneği Hatay Şube Başkanı Recep Bilgin, Kur´an-ı Kerim´deki ayetlerden örneklerle “münafıkların özellikleri”

GÜNCEL 1.01.2019 13:45:35 0

Antakya/SES

Kur´an-ı Kerim´de 50´ye yakın ayette, münafıklardan bahsedildiğini anlatan Bilgin, 'Allah teâlâ insanları inançları bakımından ´mümin, münafık ve kâfir´ olarak üçe ayırır. Münafık; Müslüman olmadığı halde, müslümanları aldatmak için müslüman gibi görünen kimselere denir. Kalple ilgili bir olaydır. Münafıklığın bazı alametleri vardır. Bu alametler bir kimsede bulunsa da, o kimsenin direk yüzüne ´sen münafıksın´ denmez, onda münafıklık alametleri var denir. Alimler münafıklığı ikiye ayırmışlardır; İmanda münafıklık ve amelde münafıklık. Münafıklığın alametleri olarak Hadis-i şerifte buyuruluyor ki; ´Münafığın üç alameti vardır: Yalan söyler, sözünde durmaz ve emanete hıyanet eder.´ Bu da amelde münafıklığa girer. İmanda münafıklık ise, menfaat, makam, elde etmek için kişinin inanmadığı halde inanıyor gibi gözükmesidir. Kişinin imanda inanıyor gibi gözükmesi imanda şirktir. Allah teâlâ amelde yanlışı affeder ama imanda yanlışı affetmez' dedi.
Dernekten yapılan açıklamaya göre, Bilgin, şöyle konuştu: 'Dinimizde, iyiliği emretme, kötülüğü engelleme görevi vardır. Kimsenin yanlışına karışmadan hayatımıza devam ediyoruz. Karşımızdaki birçok kişi de yanlışını söylediğimizde surat asıyor. Müslümanlıkta bu ikisi de yoktur. Bir adamın yanlışını güzel dille söylemek lazım. O kişi de beni uyardığı için teşekkür edip eksikliğini gidererek kendisini düzeltmelidir. Ama bugün maalesef eleştiriler kabul edilmiyor, hep öven, alkışlayan isteniyor.'


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,16% -0,11
  • EURO

    34,95% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2523,95% 0,94
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00