Tarih: 17.08.2020 10:23

Diplomatlara Arsuz´da ´EXPO ağırlaması´

Facebook Twitter Linked-in

 

Antakya/SES
 Konuk diplomatlar, ´EXPO 2021 Hatay organizasyonu ile ilgili bilgilendirme´ projesi kapsamında temaslarda bulunmak amacıyla Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından Hatay´a davet edilmişti.
Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseinov ve beraberindeki heyeti Arsuz´da ağırladı. Konuk ülke diplomatlarını Arsuz´da ağırlayan belediye başkanı Güven, heyetle yemekli toplantıda buluştu. Diphlomatların ziyaretine teşekkür eden Arsuz Belediye Başkanı Güven 'Farklı ülkelerden gelen böyle kıymetli bürokratları ilçemizde ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Hatay EXPO 2021 programı kapsamında, Hatay´a gelen heyetimizi Arsuz´da ağırlama fırsatımız oldu. İlçede gerçekleşecek yatırımlar ve çalışmalar hakkında sohbet ettik. İlçeyi en iyi yerlere taşımak istediğimizi ve bununla ilgili çalışmalarımızı da kendilerine anlattık' değerlendirmesini yaptı.

Dışişleri Bakanlığı temsilcisine EXPD bilgilendirmesi
Öte yandan Hatay´ın 2021 yılında ev sahipliği yapacağı Expo´nun hazırlıklarının devam ettiğini bildiren HBB, Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi Büyükelçi Serdar Cengiz´in, Hatay Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile bir araya geldiğini belirtti. HBB´nin açıklamasında şunlara yer verildi: '23 Nisan-29 Ekim 2021 tarihleri arasında yerli ve yabancı binlerce turiste kapısını açacak olan Expo hakkında Büyükşehir yetkililerinden bilgi alan büyükelçi Cengiz, organizasyonun hem Hatay´a hem de Türkiye´ye değer katacağını ifade etti. Toplantının ardından Antakya´da bulunan Expo Evi´ni de gezen büyükelçi Cengiz, büyükşehir belediyesi etkililerine yakın ilgileri ve değerli çalışmalarından ötürü teşekkürlerini iletti.'




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —