İskenderun kampüsünün devrinin ardından gerçekleştirilen tanıtım toplantısında Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle ile Yalım Grup CEO´su Cüneyt Müjde, hedeflerini paylaştı. Müjde, “Bünyemize katılan Doğa Koleji ile büyümeye, bölemize katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.
Müjde: Eğitim sektörüne yoğunlaştık
Doğa Koleji İskenderun Kampüsü´nde önceki gün gerçekleştirilen ve Yalım Grup üst düzey yöneticilerinin de katıldığı tanıtım toplantısında Cüneyt Müjde, grup olarak sağlık ve eğitim sektörüne girdiklerini, faaliyet gösterdikleri enerji sektöründe de büyümeyi hedeflediklerini söyledi. Müjde, son iki aydır eğitim sektörüne yoğunlaştıklarını, Doğa Koleji olarak İskenderun´da en fazla öğrenci sayısına ve en yüksek kayıt yenileme oranına sahip olduklarını kaydetti. Müjde, “İskenderun Doğa Koleji´nin Türkiye´nin önde gelen kuruluşlarından Yalım Gruba geçmesiyle de İskenderun eğitim başarısı hız kesmeyecek. İskenderunlu öğrencilere dünya standartlarında eğitim sunmaya, geleceğin liderlerini bugünden yetiştirmeye devam edeceğiz. Bünyemize katılan Doğa Koleji ile büyümeye, bölgemize katkı sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Lüle: İskenderun´a desteğimiz sürecek
Doğa Koleji Genel Müdürü Lüle de, akademik başarısı yüksek okullarından olan İskenderun Doğa Koleji´nin başarısını verecekleri destekle sürdüreceklerini belirtti. Lüle, akademik başarının okullarında yabancı dil, kodlama ve robotik eğitim metodu, sanat, spor ve sosyal faaliyet alanlarındaki başarısı ile desteklediklerini, ‘yeni nesil eğitim´ olarak adlandırdığı yaklaşımla dünyanın da ihtiyaç duyacağı bireylerin yetiştirildiğini, bu modelle Türkiye´deki eğitim sektörüne de yön verdiklerini vurguladı. Eğitim içeriği öğretmen seçimi, akademik başarı konusundaki kriterlerinin tüm kampüslerinde olduğu gibi İskenderun´da da geçerli olduğunu ifade eden Lüle, kampüsün başarının yükseleceğini söyledi.
“Hedefimiz öğrencilerimizin dünyayla entegre olmaları”
“Türkiye´nin proje yapan gençlere ihtiyacı var” diyen Lüle, gençlerin dünyayla entegre olmasının önemini vurguladı. Eğitimde sistemin sürdürülebilir olması, daha mutlu ve güvenli bir nesli hedeflemesi yanında potansiyeli ortaya çıkartabilmesinin şartına da işaret eden Lüle, eğitimin her yerde tartışmalı bir alan olmayı sürdürdüğünü, Türkiye´de de yapılan düzenlemelerle sınavların daha çok potansiyeli açığa çıkartmaya yönelik oluşunu olumladıklarını da sözlerine ekledi. Lüle, “Çocuğu, yaşadığı yerel değerler içerisinde evrensele entegre ettiğimizde sonuç alırız. Eşitler arasında geri kalınırsa başarısız olur. Ancak çocuğa yaşamı, yaşam başarısını da öğretmek desteklenmeli” diye konuştu. Başarının ölçülerinden birini sınavların oluşturduğunu da söyleyen Lüle, ancak bunun çocuğun gelişiminin önüne geçmemesi gerektiğinin altını çizdi.