Doğadaki otlarla yemek yaptılar
EXPO 2021 Hatay Genel Sekreterliği Akademi Direktörlüğü, Botanik Akademisi etkinliğini, ´yenebilir otlar´la gerçekleştirdi.
Antakya/SES
Ülkenin her yerinde doğada kendiliğinden yetişerek sofralardaki yerini alan çeşitli otlar ile ilgili farkındalık etkinliği yapıldı. Etkinlik kapsamında Expo seralarında buluşan gönüllüler, yenebilir doğal otları topladı. Herhangi bir tarım ilacına maruz kalmaksızın doğada kendiliğinden yetişen bu otların tüketilmesinin insan sağlığına olumlu etkileri olduğunu ifade eden diyetisyen Lale Nesil, “Zirai ilaç kullanımı olmadan yetişen bu bitkilerin kullanımı günümüzde unutulmuştur. Biz bugün burada bu geleneği geçmişten bugüne taşımak için bulunuyoruz. Bugün Expo seralarında buluşup bilimsel bir sohbetin ardından çevreden otlarımızı topladık. Bu sayede otları tanıma fırsatımız oldu' değerlendirmesini yaptı.
EXPO 2021 Hatay Peyzaj ve Bahçe İşleri Direktörü Biyolog Dr. Samim Kayıkçı da, “Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel bilgiyi gençlere öğretmek ve bu bilgiyi unutturmamak için çaba harcıyoruz. Bu otlar gelecekte alternatif tarım ürünleri olarak da öne çıkacak. Expo´nun alt teması ‘sağlıklı yaşam için sağlıklı gıda´dır. Bu etkinlik de bu amaca hizmet etmektedir' açıklamasını yaptı.
Çobandeğneği, yabani hardal, misliken, sarı çiçek, deve tabanı, ekşilik, ebegümeci, Arap könceği gibi otlara hem sofrasında yer veren ve bu otları satarak gelir elde eden Ayşe Hocaoğlu, atalarından öğrendiği lezzetli otları gözleme, kavurma gibi tatlara dönüşebilen otlar olarak tanımladı.
Öte yandan, EXPO 2021 Hatay´ın tanıtımı kapsamında şarkıcı Nihat Mugil, konser verdi. Mugil, Antakya HATMEK´te yapılan konserde, şarkılarını EXPO´21 Hatay için söyledi. Ayrıca, EXPO tanıtımı kapsamında yerel sanatçılar Yusuf Musli ve Grup Agel´i İskenderun halkla buluştu.
Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,45% 0,27
-
EURO
51,28% 0,23
-
GRAM ALTIN
6354,53% 1,74
-
Ç. ALTIN
10614,40% 0,00




