DOĞAKA desteği, sağlık hizmetine

DOĞAKA desteği, sağlık hizmetine

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 2017 Yılı Teknik Destek Programı Mart-Nisan dönemine ilişkin değerlendirme sonucunda; Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin, ´Hatay İli Yalın Hastane Uygulama ve Sistemleri Eğitimi´ ba?

Destek almaya hak kazanan proje, Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sebahattin Yılmaz ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Yıldız tarafından birlikte imzalandı. Sağlık Bakanlığının 2013-2017 Strateji Planında ´Bakanlığa bağlı sağlık kuruluşlarında, dijital hastane kavramı oluşturmak ve yaygınlaştırmak´ bulunduğu belirtilen açıklamaya göre, dijital hastane sistemleri, yalın hastane sistemlerinin alt sistemleri olmasından dolayı bakanlığın stratejileri doğrultusunda geliştirildi. Proje ile 01.01.2017 tarihi itibari ile Antakya Devlet Hastanesi ve Antakya Kadın Doğum Ve Çocuk Hastanesi aynı bina içerisinde birleştirildiği, bu süreçte başlı başına çok karmaşık olan sağlık süreçleri daha da uzayan ve zaman kaybına neden olan olası riskler oluşturduğu, yönetim kademesi birleşerek tek çatı altında hizmet veren Hatay Devlet Hastanesinin, kontrolü ve ihtiyacı daha çabuk tespit edilmesinin sağlanması, verilen sağlık hizmetlerinin her açıdan daha iyi bir noktaya taşınması ve kalitenin arttırılması hedefleniyor.

Hatay Kamu Hastaneleri Birliğinden yapılan ayzılı açıklamada şunlara yer verildi: 'Yalın hastane düşüncesinin de temel amacının, süreçlerdeki israfları hataları, aşırı tüketimi, stokları, beklemeleri, gereksiz işleri, gereksiz hareketleri, gereksiz taşımaları yok ederek sağlık hizmetinin hastaya ulaşana kadar geçirdiği toplam süreyi kısaltmaktır. Sürenin kısalması ile hasta memnuniyeti ve kalitenin artması, beklemeler ve stokların azalması, sonuç olarak maliyetlerin düşmesi hasta memnuniyeti artması ve daha kolay yönetilebilir bir sağlık sisteminin kurgulanmış olması, böylelikle kurumun gelişimi sağlam temeller üzerine oturacaktır. Projede ki hedeflenen temel amaç, kurumda yalın hastane mantığını oluşturmak ve yerleştirmek, gelişimini ve sürekliliği sağlayarak doğru planlama ile yeni bir kurum kültürü modelinin oluşmasına katkı sağlamaktır. Hatay Devlet Hastanesi çalışanlarından oluşturulacak 30 kişilik ekibe; İlgili eğitimci tarafından ilk iki gün 16 saat teorik eğitim verilecektir. Akabinde üç gün 24 saat uygulamalı eğitim verilerek proje tamamlanacaktır. Eğitim alan Hatay Devlet Hastanesi birim sorumluları ile İlçelerde de aynı eğitimler verilerek uygulamaya konulacak.'



Mahkeme 'keşif istedi'

Hatay'ın yeniden yapılanması masaya yatırıldı

Bakanlıkta Suriye'deki Aleviler görüşüldü

Antakya'da kuş gribi

Ekmek 12,5 lira

MCG Tower davası 25 Haziran'a ertelendi

Meclis, 'fahri hemşerilik' vermedi

Bakanlar 6 Şubat anmasındaydı

Mehmet Tekin anıldı

Psikososyal destek merkezi Karaağaç'ta açıldı

SHD: Önlenebilir her ölüm sosyal cinayettir

Özel'le vali polemiği

Özel, 'sandık' istedi

Hatayspor, kaptan Erce'yle yolunu ayırdı

Yıkılan hastanede ölen 91 kişi anıldı

Sağlık çalışanları anıldı

Asi Nehri'ne karanfil bırakıldı

"Depremde acıların üssü Hatay oldu"

Ağıt ve türkülerle anıldılar

İskenderun'da anma Atatürk Anıtı'nda

Acının 2. yılında...

"Depremde hasar nedenleri" konferansı

İHD'den deprem hak ihlalleri raporu

Vali Masatlı; “2 yılda imkansız işler başardık”

Milletvekili Yayman: Depremin merkezi Hatay oldu

Babacan: Hatay’da bir dokunuyorsunuz bin ah işitiyorsunuz

Hatay en ağır yıkımı yaşadı

Yayladağı kapısı ticarete açılabilecek

Konteyner çarşı taşınacak

Hayalleri kitapla büyütecekler

Yükleniyor

  • BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,94% 0,02
  • EURO

    40,99% 0,12
  • GRAM ALTIN

    3810,46% -0,01
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00