Tarih: 30.01.2018 17:57

Doğu-batı müziğini sentezleyen sanatçı; Cem Karaca

Facebook Twitter Linked-in

Akın Bodur/İskenderun

İSTE öğretim görevlisi Menderes Şereflişan yönetiminde gerçekleştirilen müzik dinletisi, pazartesi günleriakşam yapılıyor. Şereflişan, etkinliğe yönelik yaptığı değerlendirmede, 'Belirli bir sanatçı konsepti olacak. O gün kimin müzikleri yapılacaksa hayatına, kişiliğine ve üslubuna ilişkin muhabbet de ediliyor' görüşünü kaydetti. Münir Fikret Kızılok´la başlayan etkinlik, önceki gün Cem Karaca ile sürdü.

Doğu-batı müziğini sentezledi
Etkinliği, İSTE öğretim üyeleri ve öğretim görevlileri ile faklı meslek gruplarından kişiler de izledi.
Cem karaca´nın askerlik sonrası müzik hayatının değiştiğini ve arkadaşlarının çaldığı bağlama ile Anadolu müzik kalıplarına başladığını ifade eden Şereflişan, Karaca´nın eserlerini gitarıyla da seslendirdi.
birçok grupla birlikte çalışma yapan, kendi grubunu kuran ve eserleriyle bir döneme damgasını vuran Cem Karaca´nın, oğlu için yaptığı çalışmalarda doğu-batı müziğinin sentezini yaptığını da belirten Şereflişan, 'Islak ıslak; Tamirci çırağı; Resimdeki gözyaşları; Mavi liman ve Giden' gibi birçok parçasını sesi ve gitarıyla seslendirdi.

19 albüm, 110 şarkısı var
Karaca´nın, müzik çalışmalarında sıkıntıya girince para kazanmak ve müzik çalışmalarını sürdürmek için çalışmak üzere gittiği Almanya´da gurbetçi Türk vatandalarının yaşadığı sorunları ve yaşamını da eserleri ve çıkardığı albümle dile getirdiğini anlatan Menderes Şereflişan, sanatçının bir dönem Türkiye´de ´yasaklı´ olduğunu anımsattı.
Dönemin başbakanı Turgut Özal´ın yurt dışında bulunanlar için çıkardığı af kapsamında Türkiye´ye dönen sanatçı Cem Karaca´nın bazı çevrelerce ´dönek´ diye tanımlandığını da ifade etti. Almanya´da yaşadığı sürece yaptığı bazı eserlerini Türkiye´ye dönünce seslendiren ve dönüşü sonrası birçok eser de yapan Karaca´nın bu şarkıları arasında 'Oh be' de bulunuyor.

Protez müziğin temsilcisi
Protez müzik çalışması yapan sanatçı Cem Karaca, sanatçı Neşet Ertaş´ın ´Kendim ettim, kendim buldum´ şarkısıyla da bütünleşen bir sanatçı olarak biliniyor. 4 kez evlilik yapan ve 19 albüm çıkaran sanatçı Cem Karaca´nın bilinen 110 şarkısı bulunuyor. Karaca, sanatının en popüler dönemini kurduğu ve birlikte çalıştığı ve arasında Moğollar´ın da bulunduğu gruplarda yaşadı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —