Dönenler için Hatay’da 32 ‘başvuru merkezi’

Hatay Valiliği, ‘afet bölgesine geliş-dönüş’ için 3'ü mobil 32 tahliye başvuru ve bilgilendirme merkezi oluşturulduğunu duyurdu.

HATAY 11.05.2023 10:54:00 0
Dönenler için Hatay’da 32 ‘başvuru merkezi’

6 Şubat depreminden sonra başka illere göçeden depremzedelerin dönüş işlemleri ve yol masrafı ödemeleriyle ilgili AFAD tarafından yapılan düzenlemeye Arsuz Kaymakamlığı da başvuru merkezi ile destek verdi.

Geri dönüş yapan depremzedeler, ‘dönüş işlemleri ve yol masraf ödemeleri’ için Arsuz İlçe Sağlık Müdürlüğü binasında kurulan merkeze başvuru yapılabilecek.

İskenderun, Defne, Erzin ve Hassa'da 2'ser olmak üzere tüm ilçelerde başvuru merkezi oluşturuldu. Ayrıca Hatay Valiliği, İl Afad Müdürlüğü, Vali Ürgen parkı, Eski tahliye noktası, Hatay Stadyumu, Hatay Havalimanı, Topboğazı, Ovakent ile Hatay Otogarı'nda da oluşturulan merkezler hizmet veriyor.

Afet bölgesinden kendi araçları ile dönüş yapmak isteyenler, müracaat noktalarından tekrar yol masraf belgesi için başvurabilecekler. Dönüş yaptıkları ildeki müracaat noktalarına geldiklerini bildirerek masraflarını alabilecekler. Yol masraf ödemeleri Ziraat Bankasına kimlik numaraları üzerinden yatırılacak.

Otobüs, minibüs, havayolu ve demiryolu ile gelmek ve dönmek isteyenler için de başvuru noktalarına başvuru yapılması isteniyor.

Konuya ilişkin Hatay Valiliği'nden yapılan duyuru şöyle: “Hatay ilimiz genelinde 29 nokta ve 3 Mobil olmak üzere toplam 32 Tahliye Başvuru ve Bilgilendirme Merkezi kurulmuştur. Şehir dışından ilimize gelecek vatandaşlarımız yol masraf belgesi ödemelerine ilişkin işlemlerini ekli listede ilan edilen Tahliye Başvuru ve Bilgilendirme noktalarında ve ayrıca 3 mobil araçta (gezici) gerçekleştirebilecektir.”

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

68 konuta 'boşaltın' tebligatı

Öğrenciler, öğretmenlerini istedi

Zirai don, üreticiyi etkiledi

"Taş ocağı istemiyoruz"

Katledilen kadınlar için sessiz oturdular

Meslekte 30 yılı doldurdular

Belen Erasmus ekibi Portekiz kursuna katıldı

Dik, Footvolley başkan yardımcı

“Deprem sonrası şiddet arttı”

Yayman, yeniden baş temsilci

  • BIST 100

    10980,98%0,47
  • DOLAR

    40,89% 0,04
  • EURO

    47,78% 0,17
  • GRAM ALTIN

    4392,60% 0,28
  • Ç. ALTIN

    7051,98% 0,00