“Dönüşüm devam edecek”

İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetinkaya, 6 mahallede yaklaşık 78 hektarlık alanın yeniden riskli alan ilan edilmesiyle kentsel dönüşümün kaldığı yerden daha güçlü bir şekilde devam edeceği anlamına geleceğini belirtt

22.12.2017 09:19:33 0
“Dönüşüm devam edecek”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın ´riskli alan´ ilan edilmesi önerisi üzerine Bakanlar Kurulu tarafından, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun kapsamına alınarak ´riskli alan´ ilan edilmesi üzerine yaptığı değerlendirmede Ahmet Çetinkaya, “2017/10907 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile İlçemizde bazı mahalleler riskli alan ilan edilmiştir. Bu kentsel dönüşümün kaldığı yerden daha güçlü bir şekilde devam edeceği anlamındadır” dedi.

Kentsel dönüşümün ‘rantsal dönüşüm´ olarak algılatılmak istendiğini de kaydeden Çetinkaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti: “bir çağrımız da kentsel dönüşümü halka rantsal dönüşüm olarak empoze etmeye çalışan kesimedir. Bu kişileri de ellerindeki tüm bilgi, belge ile bekliyoruz. Bildiğiniz herşeyi ortaya dökmenizi tavsiye ediyoruz. Halka fısıldadığınız dedikoduları cesaretiniz varsa yüzümüze karşı da söyleyin.”

Hatırlanacağı gibi daha önce alınan ancak İskenderun Kentsel Dönüşüm Derneği, iki mahallenin dayanışma derneği, bir muhtar ve 6 yurttaşın açtığı dava üzerine Danıştay 02 Ekim 2017 tarihinde ´iptal´ kararı vermiş, bakanlar kurulu yeni kararname ile aynı alanı yeniden afet kapsamına almıştı. Buna göre İskenderun´da Numune, Esentepe, Pınarbaşı, Modernevler, Meydan ve Cumhuriyet mahallelerinde yaklaşık 78 hektarı, yeniden afet riski altındaki alana kapsamına yeniden alınmış oldu.

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

68 konuta 'boşaltın' tebligatı

Öğrenciler, öğretmenlerini istedi

Zirai don, üreticiyi etkiledi

"Taş ocağı istemiyoruz"

Katledilen kadınlar için sessiz oturdular

Meslekte 30 yılı doldurdular

Belen Erasmus ekibi Portekiz kursuna katıldı

Dik, Footvolley başkan yardımcı

“Deprem sonrası şiddet arttı”

Yayman, yeniden baş temsilci

  • BIST 100

    10980,98%0,47
  • DOLAR

    40,89% 0,04
  • EURO

    47,78% 0,17
  • GRAM ALTIN

    4392,60% 0,28
  • Ç. ALTIN

    7051,98% 0,00