Dörtyol´da imar planı hazırlığı başladı

Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı´nın doğrudan temin yöntemi ve 85 bin lira bedelle BHA Planlama şirketine verildiğini bildirdi.

SİYASET 7.03.2020 07:37:43
Dörtyol´da imar planı hazırlığı başladı

Belediye Başkanı Fadıl Keskin başkanlığında toplanan Dörtyol Belediye Meclisi´nde imar planı hazırlıkları başlamasına karşın Çaylı Mahallesindeki bir parsele ilişkin değişiklik talebi, İmar Komisyonu´nda görüş ayrılığı oluşturunca meclisin oyçokluğuyla yeniden komisyona havale edildi.

Madde yeniden komisyonda
Cumhur İttifakı Meclis üyesi ve Komisyon Başkanı Fatma Görgen Selimoğlu yapılan uygulamanın 1/5000´lik planlara uygun olarak 1/1000´lik imar planlarına aktarıldığını ve bu sayede vatandaşın yaşadığı hak kaybının önlendiğini belirtirken, Millet İttifakı Meclis Üyesi Erkal Kara ise 1/1000´lik imar planlarının ihaleye çıktığını ve yapılmakta olduğunu, bir ay gibi kısa bir sürede tamamlanacağını belirtti. Erkal Kara, madde ile ilgili komisyonun bir karar alması yerine 1/1000 lik imar planlarını yapan şehir plancısının bu konuda karar vermesi gerektiğini savunarak maddeye şerh koyduklarını ifade etti. Grup başkanları da madde üzerinde bir mutabakata varamayınca 7. madde İmar komisyonuna oy çokluğuyla tekrar havale edildi.

İmar planına 85 bin lira bedel
Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, 1/1000 lik imar planlarının doğrudan temin yöntemiyle 85 bin TL bedelle BHA Planlama şirketine verildiğini ve Büyükşehirden alınacak planlar için de 150 Milyon TL ödeme yapılacağını, planların bir yada iki ay içerisinde tamamlanarak meclisin onayına sunulacağını belirtti.

Borçlanma yetkisi oy birliğiyle
Meclis, gündeminin 5. Maddesinde, Emekli olan işçilerin ihbar ve kıdem tazminatlarının ödenmesinde kullanılmak üzere İller Bankası A.Ş.´den kredi alınması talebini görüştü. Başkan Fadıl Keskin emekliye ayrılan 15 işçinin ihbar ve kıdem tazminatlarının tamamının ödendiğini, 7 kişiye ise kısmi ödeme yapıldığını söyledi. 22 kişinin ihbar ve kıdem tazminatlarının toplamının 3 milyon 118 bin lira olduğunu ve bu meblağ için kullanılacak olan İller Bankası kredisinin direk işçi hesaplarına yatacağını belirtti. Madde, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

  • BIST 100

    15811,65%0,39
  • DOLAR

    43,97% 0,05
  • EURO

    51,27% 0,20
  • GRAM ALTIN

    7302,29% 0,63
  • Ç. ALTIN

    11964,95% 0,00