Dr. Berktaş: Sigara canınızı yakmasın

Dr. Berktaş: Sigara canınızı yakmasın

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Berktaş, koronavirüs salgınından sigara içenlerin daha fazla etkilendiğine dikkat çekti.

Tüm dünyada en sık ölüm ikinci ölüm nedeninin tütün ürünleri kullanımından kaynaklandığını ifade eden İskenderun Palmiye Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Berktaş, sigaranın bulaşıcı hastalıklar için de riks oluşturduğunu belirtti.

Tütün ürünlerinin; başta akciğer kanseri olmak üzere birçok sağlık problemine yol açarken, bu hastalıklara sahip bireylerin koronavirüs için riskli grupta bulunduğunu ifade eden Uzm. Dr. Özlem Berktaş; “Dünya Sağlık Örgütü, her yılın 31 Mayıs´ını ‘Sigarasız Dünya Günü´ olarak kabul etmiştir. Tütün kullanımı, tüm dünyada en sık ikinci ölüm nedenidir ve günümüzde her on kişinin birinin ölümünden sorumludur. Ayrıca coronavirüs enfeksiyonunun sigara kullananlarda daha ağır seyrettiği biliniyor. Bulaşıcı hastalıklar için sigara, büyük risk” açıklamasında bulundu.

“KOAH´ın en büyük risk faktörü sigara”

KOAH´ın en önemli risk faktörünün sigara olduğunu vurgulayan Dr. Berktaş, “Ülkemizde 40 yaş üzerindeki her beş kişiden biri KOAH hastasıdır ve her 10 KOAH hastasından sadece biri hastalığını biliyor. Özellikle sigara içenlerde KOAH riski daha fazladır. KOAH´ı önlenin en önemli yolu, sigarayı bırakmaktır” dedi.



"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00