Dr. Çiğdem Zuhur'dan sigarasız yaşama davet

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Zuhur, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü kapsamında sigaranın zararları konusunda uyarılarda bulundu

SAĞLIK 31.05.2023 10:26:00
Dr. Çiğdem Zuhur

İskenderun Gelişim Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Zuhur, sigara bırakmak için asla geç olmadığını ve sigara bağımlılığın tedavi edilebileceğini belirtti.

Sigara kullanımının, sağlığı olumsuz olarak etkileyen en önemli zararlı davranışların başında geldiğini ifade eden Uzm. Dr. Çiğdem Zuhur, “Dünya geneli her yıl yaklaşık altı milyon kişi, sigaranın yol açtığı hastalıklardan ötürü hayatını kaybediyor. Bu ölümlerin yaklaşık 600 bini ise sigara dumanından pasif etkilenmeye bağlı oluyor. Unutulmamalıdır ki, sigara bağımlılığı tedavi edilebilir. Önemli olan bırakmaya karar vermektir. Bu konuda göğüs hastalıkları uzmanından yardım alabilir. Siz de sigarayı bırakarak ve hayatınızda temiz bir sayfa açabilirsiniz” dedi.

Yeşilay'dan ‘elektronik sigara’ ürünlerinin riskine dikkat çekti

Öte yandan Yeşilay, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla “Yeni Geliştirilen Tütün ve Nikotin Ürünleri ile Tütün Kontrolü” üzerine düzenlediği uluslararası sempozyumda, tütünün yanı sıra elektronik sigarayla yeni geliştirilen tütün ve nikotin ürünlerinin yaşamsal risklerine dikkat çekti. Dünyanın çeşitli ülkelerinden, alanında uzman katılımcılarla düzenlenen sempozyumda 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla “Bir Gün Değil Bugün” çağrısında bulunuldu.

Anahtar Kelimeler: . Çiğdem Zuhur' sigarasız yaşama davet

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74