Tarih: 21.01.2019 10:20

DSP Hatay´da adaylar çıkarıyor

Facebook Twitter Linked-in

Akın Bodur

DSP´nin aday belirleyeği kentler arasında Defne ve Samandağ´ın kesin olduğu, ancak bazı yörelerde de aday çıkarmak için çalışma yaptığı öğrenildi. DSP´nin yerel seçimlerde aday çıkarmayı düündüğü ilçeler arasında Arsuz´un da bulunduğu, İskenderun´unda ise ihtimalin az olduğu belirtiliyor. CHP ise İskenderun, Arsuz, Samandağ ve Defne´nin de arasında bulunduğu Hatay´ın 12 ilçesinde adaylarını 24 Ocak Perşembe günü yapacağı MYK ve PM toplantısı sonrasında açıklayacak. Hatay´da bazı ilçelerde seçimlere AKP ve CHP dışındaki siyasi partiler ya da bağımsız adaylarla da gidilecek. AKP´de küskünlerin oluşturduğu bir gurubun Yayladağı´nda da bağımsız bir aday ya da farklı bir partiden aday çıkarması bekleniyor.
Partisinin Defne ilçe binasının açılışını yapmak üzere önceki gün Hatay´a gelen DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Samandağ´ı da ziyaret etti ve Antakya´da basın toplantısı düzenledi.

DSP´nin Defne adayı belirlendi
DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, 31 Mart yerel seçimlerinde Defne Belediye Başkanlığı için Mehmet Güzelyurt´u aday gösterecekerini açıkladı. DSP Hatay İl Başkanı Mehmet Karaçay ve ilçe başkanları ile yöneticilerin de katıldığı açılış ve ziyaretlerde konuşan Aksakal, partilerin ´ittifak´ adı altında halkın aklımızla alay ettiğini savundu.

Aksakal: Sahte ittifakları reddediyoruz
DSP Genel Başkanı Aksakal, 'CHP kendi çizgisi dışına çıkmış birçok yerde sağcı aday göstermiştir. ´Temiz belediyecilik´ diye yola çıkan AKP´de istifa ettirilenbelediye başkanları, temiz belediyecilik yaptıkları için mi istifa ettirildi?AKP, ´temiz belediyecilik, temiz toplum, temiz çevre´ iddiasıyla milleti kandırma gayretine girmiştir. En büyük destekçisi de sözde milliyetçi olan partidir. Demokratik Sol Parti olarak 31 Mart ´ta yapılacakyerel seçimlere giderken, sahte ittifakları reddediyoruz ve kendi adaylarımızla seçime gidiyoruz' dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —