"Eğitim, sağlık ve temel ihtiyaçlarda" işbirliği

İskenderun/SES

25.09.2024 15:19:00 0

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanvekili Armağan Teköz, Almanya’nın Dortmund Belediyesinden eğitim, sağlık ve temel ihtiyaçlar hususunda iş birliği oluşturmak üzere kente gelen heyeti ağırladı. 

Dortmund Belediyesi Uluslararası İlişkiler Müdürü Martin van der Pütten ve yöneticileri, Çukurova e.V Dortmund Derneği ve Grenzenlose Warme STK temsilcilerinden oluşan heyet, HBB Başkanvekili Teköz, genel sekreter Hayrettin Güngör ve dış ilişkiler dairesi başkanı Mehmet Mursaloğlu tarafından ağırlandı.

HBB'den yapılan açıklamaya göre, Dortmund heyetinin ziyaretlerinden ve iş birliğinden dolayı memnuniyetini belirten Teköz, yapılan görüşmeler ve planlanan projelerin sürdürülebilirliğini sağlamak istediklerini ifade etti. Teköz, "Yaşanan bu zorlu süreçte sergilemiş oldukları insani yaklaşım doğrultusunda Dortmund Belediyesi ile Hatay Büyükşehir Belediyesi arasındaki dostluk ilişkilerinin daha da ileriye taşınması amaçlandı" dedi. Dortmund Belediyesi Uluslararası İlişkiler Müdürü van der Pütten ise ikili iş birlikleri geliştirmek amacıyla 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen Hatay’da, deprem sonrası çok büyük bir ihtiyaç haline gelen Fizik Tedavi Merkezi inşası için destek olacaklarını söyledi. Pütten, bölgenin tekrar ayağa kalkması konusunda özellikle eğitim, sağlık ve temel ihtiyaçlar hususunda da destek olacaklarını da belirtti.

Mahkeme 'keşif istedi'

Hatay'ın yeniden yapılanması masaya yatırıldı

Bakanlıkta Suriye'deki Aleviler görüşüldü

Antakya'da kuş gribi

Ekmek 12,5 lira

MCG Tower davası 25 Haziran'a ertelendi

Meclis, 'fahri hemşerilik' vermedi

Bakanlar 6 Şubat anmasındaydı

Mehmet Tekin anıldı

Psikososyal destek merkezi Karaağaç'ta açıldı

SHD: Önlenebilir her ölüm sosyal cinayettir

Özel'le vali polemiği

Özel, 'sandık' istedi

Hatayspor, kaptan Erce'yle yolunu ayırdı

Yıkılan hastanede ölen 91 kişi anıldı

  • BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,93% 0,02
  • EURO

    40,90% 0,02
  • GRAM ALTIN

    3813,04% 0,37
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00