"Eğitim, sağlık ve temel ihtiyaçlarda" işbirliği

İskenderun/SES

25.09.2024 15:19:00 0

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanvekili Armağan Teköz, Almanya’nın Dortmund Belediyesinden eğitim, sağlık ve temel ihtiyaçlar hususunda iş birliği oluşturmak üzere kente gelen heyeti ağırladı. 

Dortmund Belediyesi Uluslararası İlişkiler Müdürü Martin van der Pütten ve yöneticileri, Çukurova e.V Dortmund Derneği ve Grenzenlose Warme STK temsilcilerinden oluşan heyet, HBB Başkanvekili Teköz, genel sekreter Hayrettin Güngör ve dış ilişkiler dairesi başkanı Mehmet Mursaloğlu tarafından ağırlandı.

HBB'den yapılan açıklamaya göre, Dortmund heyetinin ziyaretlerinden ve iş birliğinden dolayı memnuniyetini belirten Teköz, yapılan görüşmeler ve planlanan projelerin sürdürülebilirliğini sağlamak istediklerini ifade etti. Teköz, "Yaşanan bu zorlu süreçte sergilemiş oldukları insani yaklaşım doğrultusunda Dortmund Belediyesi ile Hatay Büyükşehir Belediyesi arasındaki dostluk ilişkilerinin daha da ileriye taşınması amaçlandı" dedi. Dortmund Belediyesi Uluslararası İlişkiler Müdürü van der Pütten ise ikili iş birlikleri geliştirmek amacıyla 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen Hatay’da, deprem sonrası çok büyük bir ihtiyaç haline gelen Fizik Tedavi Merkezi inşası için destek olacaklarını söyledi. Pütten, bölgenin tekrar ayağa kalkması konusunda özellikle eğitim, sağlık ve temel ihtiyaçlar hususunda da destek olacaklarını da belirtti.


İSTE’de rektörlük başvurusu başladı

Tartışmanın nedeni '240 konut'

Kızılay'dan kıyafet yardımı

MKÜ'de 'yüz yüze eğitim' sınırlı

Villalara 'yıkım ilanı'

Taksilere 'yönetim merkezi' uygulaması

"Eğitim, sağlık ve temel ihtiyaçlarda" işbirliği

Araçta 336 tarihi eser

Dörtyol'da 'tefecilik' operasyonu

Ulucami, HBB ile Bursa arasında 'bekliyor'

Okul temizliğine 480 görevli

"Vali" Demiryürek, törenle uğurlandı

Befesa'da anlaşma sağlandı

Yağışlar olumsuz etkiledi

"Çocuk cinayetleri politiktir"

  • BIST 100

    9002,34%0,52
  • DOLAR

    34,14% -0,04
  • EURO

    37,05% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2954,48% 0,61
  • Ç. ALTIN

    4907,79% 0,16