Eğitimciler iş bıraktı

Erzin´de durdurulan bir araçta polisin yapılan aramada 88 gram eroin ele geçirildi.

EĞITIM 29.12.2021 16:28:51 0
Eğitimciler iş bıraktı

Eğitim ve Bilim İş görenleri Sendikası (Eğitim-İş) üyeleri, İskenderun´da da ‘iş bırakma´ eylemi gerçekleştirdi.

Bir günlük iş bırakan Eğitim-İş üyeleri üyeleri, güvercinli park olarak da adlandırılan eski bit pazarı alanında bir araya gelerek taleplerini sıraladı.

Eğitim-İş Sendikası Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Ateş, eğitim çalışanlarının alım gücünün azaldığını, zam talebiyle bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdiklerini belirtti. CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin ile meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği toplantıda konuşan Ateş, eğitim çalışanlarının maaşlarının iyileştirilmesi ve eğitim politikalarında değişiklik yapılması talep etti.

Gelir adaletsizliğini derinleştiren ve yoksullaşmayı artıran politikaları eleştiren Ateş, “Ağustos 2021´de yandaş sendikayla imzalanan sözde toplu sözleşme ile kamu emekçilerinin ve emeklilerin geleceğine el konulmuş, adeta sefalete mahkûm edilmiştir. Hükümetin oluşturduğu bütçe ve cari açığın bedeli milyonlarca emekçiye KDV ve ÖTV olarak dönmüş ve çarşıda pazarda kendini göstermiştir. 2022 bütçesinden; memura, dar gelirliye, esnafa, çiftçiye, emekliye, işçiye; vergi, zam, açlık ve yoksulluk çıkmıştır. Türk Lirası hızla değer kaybederken kurdaki dalgalanmalar biz emekçilerin belini iyice bükmüştür. Bu karanlık ekonomik tablo karşısında, aylardır meydanlarda çağrıda bulunuyoruz. “Zam, Kriz, Yoksulluk; Tükeniyoruz!” diyerek peş peşe yapılan zamları, yaşadığımız ekonomik kriz ve derin yoksulluğu haykırıp, siyasi iktidarı önlemler almaya çağırıyoruz” dedi.

Toplu sözleşme görüşmelerinde verilen 2 yıllık zamlara karşın enflasyon ve artan vergi dilimi ile kamu emekçisinin alım gücünün eridiğini de vurgulayan Ateş, tablonun giderek ağırlaştığını, yönetimlerin liyakatsizliği yanında eğitim emekçilerinin madrolu, sözleşmeli, ücretli olarak ayrıştırıldığını, iş güvencesini ortadan kaldıracak öğretmenlik meslek kanununun müjde gibi sunulmak istendiğini, eğitim sisteminin piyasacılaştırıldığını savundu. Ateş, taleplerini ise şöyle sıraları: “İnsanca yaşamak için tüm eğitim emekçilerinin maaşlarına yüzde yüz zam istiyoruz! Sistematik ve hadsiz saldırılar altındaki meslek onurumuza tekrar kavuşmak istiyoruz! Tüm eğitim emekçileri için kadrolu, güvenceli çalışma ve insanca çalışma şartları istiyoruz! Nitelikli eğitimin sürdürülmesinde en önemli paydaşlar arasında olan idari, yardımcı ve teknik personellerin taleplerinin yerine getirilmesini, Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneğinin ayrım gözetilmeksizin eğitim çalışanlarının tümüne ödenmesini istiyoruz. Eğitim çalışanlarının görev tanımlarının yapılmasını, angarya çalışmaya son verilmesini istiyoruz. Üniversitelerimizde bilimsel, idari ve mali özerklik istiyoruz. Üniversitelerimizde akademik ve idari kadrolar arasındaki keskin çizgilerin azaltılmasını, görevde yükselme koşullarının liyakat sistemine göre yapılmasını, akademik teşvik ödeneğinin akademik alanların şartları göz önünde bulundurularak yeniden düzenlenmesini, akademisyenleri gerçekten teşvik edecek oranlarda olmasını istiyoruz. Atatürk´ün bize emanet ettiği yeni nesiller için laik, bilimsel, adil ve kamusal bir eğitim istiyoruz.”

 


İskenderun'da filtre operasyonu

Dr. Kanatlı'dan ürküten tablo

Aile hekimleri iş bıraktı

Meclis'te 'fotoğraf tartışması'

Rezerv alan kararına 'dava'

Binalara 8 kat sınırı

CHP’den Lütfü Savaş'a 'kesin ihraç' istemi

AFAD'da dönüşüm değerlendirme toplantısı

Belediye meclisinde kayyum eleştirisi

65 yaş üstüne çay-kahve ücretsiz

Feyezan Kanalının duvarı yükseliyor

Usta öğretici belgeli tek kadın klimacı

İskenderun DEM Parti'den kayyum eleştirisi

AKP'de tek listeli seçim

AKP: Uygulamalar devam edecek

  • BIST 100

    9367,77%3,72
  • DOLAR

    34,47% 0,05
  • EURO

    36,42% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2956,00% 0,72
  • Ç. ALTIN

    4956,37% 0,55