Eğitimde tam güne hazırlık
Hatay´ın eğitimdeki genel durumu ve 2018 eğitim-öğretim yılına yönelik yatırımların ele alındığı toplantı, Vali Erdal Ata başkanlığında gerçekleştirildi. Vali Ata, tam gün eğitime geçiş yönündeki hazırlıkların takvim çerç
YİKOB toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu´nun yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, ilçe Kaymakamları ve ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.
Hatay´ın eğitim-öğretimdeki mevcut durumu hakkında hazırlanan sunum ile başlayan toplantıda, tam gün eğitim hedefine yönelik yürütülen çalışmalar, derslik yatırımları, yeni eğitim-öğretim döneminde atılacak adımlar detaylarıyla ele alındı.
Toplantının açılışında yaptığı konuşmada Vali Ata; ülke genelinde tam gün eğitime geçiş kararının aldığını hatırlatarak, konuyla ilgili olarak il genelinde yapılan çalışmaların daha önce belirlenen takvim çerçevesinde tamamlanması konusunda her türlü desteği vereceğini ifade etti.
Eğitim en öncelikli mesele olarak ele aldıklarını kaydeden Vali Ata, “İlimizde eğitim kalitesini artırdığımız oranda yapılan diğer hizmetler değer kazanacaktır. Devletimiz geçmişe göre milli eğitime çok ciddi kaynaklar aktarıyor. Ancak ilimiz genelinde yaşayan hayırseverlerimiz ve iş adamlarımızdan eğitim alanında bugüne kadar verdikleri desteği artırarak sürdürmelerini bekliyoruz. Eğitim yatırımı konusunda kim bir adım atarsa bizler de atılacak her adımı fazlasıyla destekleyeceğiz. Eğitim ortak geleceğimizin en önemli yatırımı ve sosyal sorumluluğun en değerli parçasıdır” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmasının ardından Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, yapımı devam eden ve önümüzdeki dönemde yapılacak eğitim yatırımları hakkında bilgi verdi.
İlde yürütülen çalışmalar kapsamında bazı okullar için yıkım kararı alındığı, ikili eğitim yapan okulların normal eğitime geçmelerinin hedeflendiği, ayrıca 2016-2017 yılında yatırım programına alınan 1.549 dersliğin bitirilerek eğitim hizmetlerine kazandırıldığı, 1433 dersliğin ise yapım işlerinin devam ettiği bildirildi.
Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74




