Ekinciler’de sözleşme imzaları atıldı
Özçelik-İş Sendikası ile İskenderun Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Ekinciler Demir Çelik A.Ş arasında devam eden toplu iş sözleşme görüşmeleri tamamlanarak imzalandı.
Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, Toplu İş Sözleşme görüşmelerinde nihai imzalarını Ekinciler Demir Çelik A.Ş. Genel Müdürü Fatih Keseroğlu ile birlikte attıklarını açıkladı. Güngör, anlaşmayla sonuçlanan toplu iş sözleşmesinde yıllık ortalama net yüzde 113 oranında saat ücretlerine zam, yılda 60 gün ikramiye ve sosyal haklarda da yıllık ortalama net yüzde 125 oranında artış yapıldığını kaydetti. Ayrıca sözleşmenin 3. ve 4. 6 aylıklarında enflasyon +3 oranında zam yapıldığını, asgari ücretin bunun üzerinde artması durumunda asgari ücrete gelen zam oranının uygulanacağını, tüm çalışanlara tamamlayıcı sağlık sigortası yapılacağını söyledi.
Güngör “Emekçilerimize enflasyonunun iki katı oranında zam alarak sözleşmemizi imzaladık, hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Ekinciler Demir Çelik A.Ş. Genel Müdürü Fatih Keseroğlu da sözleşmenin anlaşma ile sonuçlanmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti: ”Gönül isterki emekçilerimize daha fazla verelim ama sendikamızın da çetin mücadelesi sonucunda bölgemizin de koşulları göz önüne alınarak enflasyonun yaklaşık 2 katı oranında zama imza attık. Helali hoş olsun.”
Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
16050,09%-1,29
-
DOLAR
44,34% 0,09
-
EURO
51,42% -0,12
-
GRAM ALTIN
6282,74% 0,09
-
Ç. ALTIN
10740,95% -0,16




