Ekinciler’de sözleşme imzaları atıldı

Ekinciler’de sözleşme imzaları atıldı

Özçelik-İş Sendikası ile İskenderun Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Ekinciler Demir Çelik A.Ş arasında devam eden toplu iş sözleşme görüşmeleri tamamlanarak imzalandı.

Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, Toplu İş Sözleşme görüşmelerinde nihai imzalarını Ekinciler Demir Çelik A.Ş. Genel Müdürü Fatih Keseroğlu ile birlikte attıklarını açıkladı. Güngör, anlaşmayla sonuçlanan toplu iş sözleşmesinde yıllık ortalama net yüzde 113 oranında saat ücretlerine zam, yılda 60 gün ikramiye ve sosyal haklarda da yıllık ortalama net yüzde 125 oranında artış yapıldığını kaydetti. Ayrıca sözleşmenin 3. ve 4. 6 aylıklarında enflasyon +3 oranında zam yapıldığını, asgari ücretin bunun üzerinde artması durumunda asgari ücrete gelen zam oranının uygulanacağını, tüm çalışanlara tamamlayıcı sağlık sigortası yapılacağını söyledi.

Güngör “Emekçilerimize enflasyonunun iki katı oranında  zam alarak sözleşmemizi imzaladık, hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Ekinciler Demir Çelik A.Ş. Genel Müdürü Fatih Keseroğlu da sözleşmenin anlaşma ile sonuçlanmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti: ”Gönül isterki emekçilerimize daha fazla verelim ama sendikamızın da çetin mücadelesi sonucunda bölgemizin de koşulları göz önüne alınarak enflasyonun yaklaşık 2 katı oranında zama imza attık. Helali hoş olsun.”



Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

Kentte 'genel denetim'

Ramazan Şenliği incelemesi

İskenderun ADD'ye yeni yönetim

3 belediyeden Suriye ziyareti

AKP'den eş zamanlı '28 Şubat' açıklaması

Hatay Turizm Master Planı Çalıştayı

HBB'den Ramazan denetimi

Deprem kadın ve engellileri üretimden çekti

Yüksekokullarda müdürler değişti

Standart dışı üretim de sürüyor ceza da

Hatay'da tarımı 'don' vurdu

Milletvekili Çirkin: Kaç mükellef mücbir sebepten yararlandı?

Tescilli binaların restorasyon toplantısı

Gümrüklü antrepo işletmecilerinin ziyareti

CHP, iş insanlarıyla buluştu

Yükleniyor

  • BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,83% -0,05
  • EURO

    43,82% 1,04
  • GRAM ALTIN

    4044,98% 1,11
  • Ç. ALTIN

    6607,80% 0,85