'Ekonomik sıkıntılar ciddi yaralar açıyor'

Saadet Partisi (SP) GİK Üyesi ve Teşkilat Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, son zamanlarda öne çıkan ekonomik sorunların ciddi yaralara yol açtığını belirtti.

GÜNCEL 11.03.2020 10:33:17 0

İskenderun/SES

Partisinin il divan toplantılarına katılan Necmettin Çalışkan, bu buluşmalarda hem partisinin teşkilatlanmasına yönelik çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunuyor hem güncel gelişmelere ilişkin partisinin yaklaşımını paylaşıyor. Son olarak SP´nin Kırklareli İl Başkanlığı Mart Ayı İl Divan Toplantısı´na katılan, ardından son ekonomik gelişmelerle ilgili görüşlerini gazetemize yazılı olarak ileten Çalışkan, “İnsanlar faturaları ödemekte zorluk çekerken, intiharlar yaşanırken, ülke kaynaklarının israf, konfor ve faize harcandığı bir dönemden geçiyoruz” dedi.
Bugün Türkiye´nin birçok sorunu bulunduğunu, ancak son zamanlarda öne çıkan ekonomik sorunların yol açtığı ciddi yaralara dikkat çeken Çalışkan, şu görüşleri paylaştı: “İnsanlar faturaları ödemekte zorluk çekerken, intiharlar yaşanırken, ülkenin kaynaklarının israf, konfor, borç/faiz ve yararsız yatırımlarla çarçur edildiği bir dönemden geçiyoruz. Hele ki açlık, işsizlik, ekonomik kriz ve bağlı sebeplerle artan intiharlarla karşı karşıyayız. Kalkınmanın içerisine üretimi koymadan yalnızca; hapishane, adliye binası, saray, stadyum, park, müze, tünel, yol ve köprü gibi betona yatırımlar yapılıyor. Tabiî ki ülkemizin bu saydığımız hizmetlere de ihtiyacı var. Ancak devasa bir cari açık varken, borç almış başını gidiyorken ve bunu çözmek için üretime yönelmek birinci öncelikli olması gerekirken ülkeyi beton yığınına döndürmek hangi aklın ürünü anlamakta güçlük çekiyoruz. Ülkenin bugün en çok ihtiyacı olan kötü giden ekonomik soruna çözüm olarak ‘Üretim kalkınma ve adil paylaşım´ diyen Saadet Partisi´ne ihtiyaç var. Biz her fırsatta uyarı ve çözümlerimizi söylemeye devam edeceğiz.”

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

  • BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20