Emekliler intibak yasası istiyor

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) İskenderun Şubesi, yaptığı genel kurulla yeni yönetkimini belirledi.

GÜNCEL 2.05.2018 10:04:31 0
Emekliler intibak yasası istiyor

Orhan Yıldız/İskenderun

 TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün ve YK üyeleri Gazi Aykırı, Ömer Kurnaz ve Arif Yıldız ile İskenderun ve Arsuz´da faaliyet gösteren bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı genel kurulda, divan başkanlığına TÜED Genel Başkanı Ergün üstlendi.
Tek liste ile gidilen seçimde derneğin İskenderun şube başkanlığına Mustafa Uyan yeniden getirildi. Uyan başkanlığındaki yönetim kurulu ise Hüseyin Göde, Doğan Süslü, Nevzat Kaçar, Malik Yorulmaz´dan oluştu. TÜED İskenderun Şubenin Denetim Kurulu üyeliklerine de Halil Besler, Hatice Yıldırım ve Mehmet Yakışan getirildi. TÜED İskenderun Şube Başkanlığına yeniden seçilen Uyan, emekliler için gayret göstermeye, ter dökmeye devam edeceklerini, emeklilerin hak arayışı için mücadele vereceklerini söyledi.
Kongrede konuşpan TÜED Genel Başkanı Ergün, emekli maaşının yeniden düzenlenmesi gereğini iuade etti. Ergün, 'Kayıt dışı ekonominin mutlaka kayıt altına alınması gerekli. Dünyada ne varsa tüketeceksiniz ama siz bir şey üretmeyeceksiniz. Bu böyle olmaz. Milli tasarrufla, üretimi artmakla, kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınmasıyla Türkiye kurtuluşa yönelir. Türkiye´nin kurtuluş reçetesini her yerde anlatıyoruz. Emeklinin üzerindeki katkı payı kaldırılmalıdır. Emekliler için intibak yasası şarttır. Bu seçim döneminde emeklilerin beklentilerini hemen her siyasi partiye birer raporla maddeler halinde sunacağız” dedi.

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Payas Plajına 'Su Oyun Parkı'

"Hatay, santraller ve taş ocaklarına teslim edildi"

25 yıl sonrasının Arsuz'unu planladılar

Milletvekili Özel; “İskenderun Şehir Hastanesi ve TOKİ konutlarına ulaşım rahatlayacak”

Bakan Yumaklı: Soğutma çalışmalarına başlandı

Sivas katliamda yaşamını yitirenler, İskenderun'da anıldı

  • BIST 100

    16834,12%0,95
  • DOLAR

    43,82% 0,16
  • EURO

    51,69% 0,16
  • GRAM ALTIN

    7182,08% 2,07
  • Ç. ALTIN

    11729,31% 0,51