Tarih: 01.07.2017 09:20

“Emekliler proje istiyor”

Facebook Twitter Linked-in

 

Mustafa Uyan, emeklilerin yıllardır yüzde 4,5 veya 6´lık zamlarla adeta oyalandığını belirterek, maaşlardaki eşitsizliğin giderilerek yüzde 15 ila yüzde 25 oranında artış yapılması gerektiğini söyledi.

Ücretlerdeki eşitsizlik giderilsin
Emekli aylıklarındaki eşitsizlik, hesaplama yöntemi ve hizmetlerden yararlanmayı kapsayan değerlendirmesini yönetim kurulu adına paylaşan Mustafa Uyan, emeklilere her iktidar ve her kesimin gereken değeri vermesini istedi. Uyan, “Emekli, yıllardır yüzde 4,5 veya 6´lık zamlarla adeta oyalanmaktadır. Emeklilerin maaşında eşitsizlik giderilmeli, zamlar çift haneli yüzdeyle yani en az yüzde 15, yüzde 25 olarak verilmelidir. Emekli aylığındaki maaş hesaplama sistemi kesinlikle değiştirilmeli ve emekliler arasında maaş eşitliği sağlanmalıdır” dedi.

TOKİ ile konut sahibi olsun
Emekliler için özel ve kapsamlı projeler üretilmesi ile ilgili taleplerini de yineleyen Uyan, “Küçük ve büyükşehir belediyeleri emekliler için çayevleri, park, plaj, dinlenme tesisleri, sosyal tesisler geliştirmelidir. TOKİ yoluyla emekliler için ucuz konut projeleri sürmeli, İskenderun, Hatay ve Osmaniye emeklileri TOKİ projelerine yeni oluşturulacak projelerle dâhil edilmelidir” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —