EMEP'ten 23. günde dayanışma ziyareti

200 metal işçisinin Yolbulan Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de başlattığı grevin 23. gününde Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Seyit Aslan, dayanışma ziyaretinde bulundu.

EKONOMI 12.07.2024 19:44:00 0
EMEP

Her yapılan grevin işçi sınıfı mücadelesini ileriye taşıyan bir araç olduğunu belirten EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan, bu grevi Türkiye işçi sınıfının mücadelesine katkı sağlayacak bir adım olarak nitelendirdi, konfederasyonların, kamu emekçileri ve işçi sendikalarının dayanışma göstermeleri gerektiğini söyledi. Aslan, "Burada Özçelik-İş Sendikamız var, ancak bu aynı zamanda tüm işçi kardeşlerimizin grevidir. Bu nedenle, konfederasyonların ve meslek örgütlerinin bu grevin başarıyla sonuçlanması için çaba göstermeleri ve destek vermeleri gerekmektedir" dedi.

Yolbulan grevinin başarısı için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını dile getiren Aslan, grev çadırında yetkili sendika yöneticileri ve grevci işçilerle biraraya geldi. Yoksulluk sınırının 60 bin liranın üzerinde olduğunu bir dönemde açlık ücretiyle çalışmanın dayatıldığını, bunun haksızlık ve hukuksuzluk olduğunu vurgula yan Aslan, "Türkiye'de demir çelik sektörü, en karlı işlerden bir tanesi. Sektörde yüzde 300’den başlayan bin 500’lere kadar varan karlılık oranları var. Özellikle ihracat yapanlarda durum böyle. Söz konusu senin emeğini vermeye gelince alın terinin karşılığını vermeye gelince açlık sınırı dayatılıyor. Yolbulan patronuna soruyoruz. Bu fabrikada tezgahın başında Sen mi çalışıyorsun? Sen de eritiyorsun madeni? Sen mi bu demiri çekiyorsun? Hayır. Koltuklarınızda paşa paşa oturuyorsunuz” diye konuştu. 


Anahtar Kelimeler: ' . günde dayanışma ziyareti

İki ayrı plan da iptal edildi

"Bölgede her şey baskılanmış durumda"

Depremzedeye 'borçlanma yapın' duyurusu

Gastronomievi'nde 400 çeşit yemekle

Kaşıkçı'dan tek soruluk önerge

720 taksiciye HBB desteği

CHP'li Özçağdaş'tan 'eğitim ziyareti'

Yolbulan Metal grevi 49. gününde

Merkez Bankası, Numune'ye taşınacak

Orman yangını 16 saatte kontrol altına alındı

Başkan Dönmez: Cebike bölgesi 'yeni İskenderun olacak'

İşverenden yeni teklif yok

Instagram'a erişim engeli

Mali müşavirler, Ankara'da miting düzenledi: Muhasebe mesleği büyük tehdit altında

Deniz kentinde tuvalet ve duş sorunu

  • BIST 100

    9771,16%-1,67
  • DOLAR

    33,97% 0,11
  • EURO

    37,62% -0,39
  • GRAM ALTIN

    2725,00% -0,77
  • Ç. ALTIN

    4472,67% 0,18