Emniyet teşkilatının 177. yılı

Türk Polis Teşkilatı´nın 177. kuruluş yıldönümü, 10 nisan polis Günü ve Polis Haftası kutlanıyor.

GÜNCEL 12.04.2022 16:42:03 0
Emniyet teşkilatının 177. yılı

İskenderun/SES

 Gün kapsamında İskenderun ve Antakya ile diğer ilçelerde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Polis Günü kapsamında Hatay´ın tüm ilçelerinde emniyet görevlileri Atatürk Anıtına çelenk sundu, ziyaretlerde kutlamaları kabl etti.

Polislerden valiye ziyaret
Hatay Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Mehmet Işık, Hatay İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş ve beraberindeki polisler, Türk Polis Teşkilatı´nın 177. kuruluş yıldönümü ve Polis Haftası kapsamında Hatay Valisi Rahmi Doğan´ı ziyaret etti. Vali Doğan, polisleri makamında kabul etti.
Hatay Valiliğinden ziyarete ilişkin yapılan açıklamada şuifadelede yer verildi: 'Valilik makamında gerçekleşen kabulde, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren vali Doğan, ´Vatandaşlarımızın da destekleri ile İlimizin huzurlu ve güvenli bir kent olması için gece gündüz büyük bir gayretle çalışan tüm emniyet teşkilatı mensuplarımızın Polis Haftası´nı kutluyorum. Rabbim sizlere sağlık, sıhhat içerisinde ailenizle ve sevdiklerinizle beraber geçireceğiniz uzun ömürler nasip etsin. Mesleğiniz ailenizden, sevdiklerinizden, sosyal hayatınızdan fedakarlık göstermenizi gerektiren zor bir meslek. Sizler ki zaten canlarınızı feda etmeyi göze alarak bu mesleğe başladınız, Rabbim sizleri korusun ve muvaffak etsin´ dedi ve polislerin gününü kutladı. Hatay Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Işık ile İl Emniyet Müdürü Arıbaş ise polis teşkilatının 177. yıl dönümü vesilesi ile gerçekleştirdikleri ziyarette valiye kabulünden dolayı teşekkür etti.'
Hatay Valisi Doğan, 10 Nisan Polis Günü mesajında da şunlara yer verdi: '10 Nisan 1845 tarihinde kurulan emniyet teşkilatı, yaklaşık iki asırdır vatan ve milletin bölünmez bütünlüğünü, halkımızın huzur ve mutluluğunu, can ve mal güvenliğini sağlamak, insan hak ve özgürlüklerini korumak için büyük bir özveriyle çalışmaktadır. Bugün, ülkemizde güven ortamının tesisi için görevini kahramanca yürüten Türk polis teşkilatımızın kuruluşunun 177. yılını kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Polisimiz sadece olaylara müdahale eden, suçlulara göz açtırmayan görüntüsü yanında Toplum destekli Polislik çalışmaları ve bu çerçevede gerçekleştirilen proje faaliyetleri ile toplumun her kesiminden insana yönelik sevgi, yardım ve yönlendirici çalışmaları sayesinde güven ve sevgi atmosferi oluşturmaktadır.'
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da 'Türk polisi tam 177 yıldır ülkemizin asayiş ve güvenliği ile kamu düzenini tesis etmek, toplumsal huzurumuzun devamlılığını sağlamak için canla başla görev yapmaktadır. Onların fedakârca ve kahramanca yerine getirdiği görev hepimiz için çok değerli ve anlamlıdır. Bizlerin can ve mal güvenliği için gecesini gündüzüne katan, her türlü zorluğun üstünden gelen tüm polislerimizin Polis Haftası´nı tebrik ediyorum' açıklamasını yaptı. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise 'Millet nezdinde huzur ve güvenliğin teminatı olarak görülen polis teşkilatı, gösterdiği olağanüstü gayretler ve yaptığı hizmetler ile halkıın gönlünde haklı bir yere sahip olmuştur. Gücünü kanunlardan alan polis, görevini her zaman fedakârca yapmış, gerektiğinde canını hiçe saymıştır. Toplumun her kesimiyle kucaklaşan polis ihtiyaç duyan tüm vatandaşların yanında yer almış ve onlara şefkat elini uzatmıştır' değerlendirmesine yer verdi.Polis, emniyet teşkilatının kuruluşunun 177. yıl dönümünü etkinliklerle kutlanıyor. Hatay İl Emniyet Müdürlüğünde görevli il müdürü, müdür yardımcıları, şube müdürleri ve ilçe emniyet müdürleri, şehit polis aileleri ve gazileri evlerinde ziyaret edip, Ramazan ayını ve Polis Haftasını kutladı. Hatay Valiliğinden yapılan ´basın bilgi notu´ açıklamasına göre, Hatay´da görevli polis, Hatay İl Emniyet Müdürlüğü KGYS binası bahçesinde, Kızılay´a kan bağışında da bulundu. Etkinlikler hafta boyunca devam edecek.

Antakya´ya ışıklandırma
Emniyet teşkilatımızın 177. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Antakya´da bulunan Asi Nehri ve Cumhuriyet Meydanı, kırmızı ve mavi renklerle ışıklandırıldı. Hatay Büyükşehir Belediylesi de Polis Haftası kapsamında Asi Nehri ve Antakya´daki Cumhuriyet Meydanı´nın ışıklandırmasını mavi-kırmızı olarak düzenlendiğini bildirdi.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62