En lezzetli yemek için yarıştılar

UNESCO tarafından gastronomi alanında 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilen, zengin yemek çeşitliliğine sahip Hatay´da yarışmacılar, en lezzetli aşur ve etli bamyayı yapmak için ocak başında ter döktü.

GÜNCEL 23.07.2018 10:08:49
En lezzetli yemek için yarıştılar

Antakya/SES

3. Gastronomi Etkinliği kapsamında, Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu işbirliğinde Cumhuriyet Meydanı´nda 'Hatay´da Eşler Yarışıyor' programı düzenlendi.
2´er kişiden oluşan 10 takımın katıldığı etkinlikte yarışmacılar, en lezzetli aşur ve etli bamyayı yapmak için kurulan stantlardaki ocağın başına geçti. Rakiplerinin yanı sıra zamanla da yarışan takımlar, sunumlarıyla da dikkat çekti. Gurmelerden oluşan jüri üyeleri de yapılan yemeklerin en lezzetlisini bulmak için çaba harcadı.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay´ın dünyadaki 26 gastronomi şehrinden biri olduğunu söyledi. Kentin yemeklerin tanıtılmasını önemsediklerini belirten Savaş, yemekleri çiftlerin birlikte yapmasının önemli olduğunu dile getirdi.
Yarışmanın birincisi Celal ve Seymen Cımbız çiftine altın madalya, ikinci Mehmet ve Esiye Ay çiftine gümüş madalya, üçüncü Esra Helvacı ve Hakan Okyay ikilisine ise bronz madalya ile alışveriş çekleri verildi.

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    15873,27%-1,56
  • DOLAR

    44,44% 0,27
  • EURO

    51,33% 0,21
  • GRAM ALTIN

    6341,48% 1,53
  • Ç. ALTIN

    10614,40% 0,00